Les oposicions per a 300 docents a Catalunya tenen 356 aspirants només a Girona

És la primera oferta pública en sis anys i el procés comença avui en cinc tribunals gironins

27.05.2017 | 08:43

Les primeres oposicions d'Ensenyament en sis anys arrenquen avui amb una oferta de 300 places a tot Catalunya que només a les comarques de Girona ja tenen 356 aspirants. A tot el país, 3.316 docents s'han inscrit a una convocatòria per al cos de Secundària i de Formació Professional.

El procés selectiu comença en 43 tribunals distribuïts arreu del territori, 5 dels quals estan a Girona. En concret, aquests es troben a l'Institut Escola d'Hostaleria i Turisme de Girona, centrat en l'especialitat de Formació i orientació laboral; a l'institut Montilivi, per a Administració d'empreses; al Narcís Xifra i Masmitjà, també de Girona, per a Procediments sanitaris i assistencials; i dos més a l'institut Vallvera, de Salt, un per a Intervenció sociocomunitària i l'altre per a Serveis a la comunitat.

Les últimes oposicions per accedir a la funció pública convocades per Ensenyament van ser el 2011. El juliol de 2016 es va formalitzar la convocatòria i les especialitats amb vacants: 162 per a tècnics d'FP i 138 per al cos de professors de Secundària. La xifra total, 300 per a tot Catalunya, queda lluny dels prop de 3.000 docents que només a les comarques de Girona treballen amb contractes d'interinitat o substitució –segons dades dels sindicats del sector.

Ahir, la Conselleria va manifestar que l'objectiu d'aquestes oposicions és potenciar les especialitats de formació professional i reduir el percentatge de temporalitat de les especialitats per a les que es convoquen places.

El procés selectiu inclou una fase d'oposició, amb dues proves eliminatòries, i una altra de concurs, a la qual hi accedeixen només els docents que superin la primera fase.

La primera prova conté una part pràctica, que compta un 65% del total, en la qual els candidats han de mostrar els coneixements específics de la seva especialitat i la seva aplicació didàctica a l'aula. Una part preveu el desenvolupament per escrit d'un tema, que val un 35%, i que es vincula a un temari de l'especialitat. Els candidats que accedeixen a la segona prova hauran de presentar una programació, amb la preparació i exposició d'una unitat didàctica. Per superar-la, els candidats han d'obtenir un mínim de 5 punts sobre 10. En la fase de concurs, als candidats que superin la segona prova se'ls valoraran els mèrits. A partir d'aquí s'obté una llista amb la puntuació final, d'on es determinaran els candidats seleccionats per a cada especialitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

El terrorista va fugir a peu des de la Boqueria a la Zona Universitària

El terrorista va fugir a peu des de la Boqueria a la Zona Universitària

El conductor de la furgoneta va apunyalar després el jove de Vilafranca i va robar el seu cotxe...

Les cinc coses que has de saber abans d´anar a dormir

Les cinc coses que has de saber abans d´anar a dormir

No et perdis el resum del dia a les comarques gironines i al món

"Potser amb vosaltres hem perdut la partida però ho seguirem intentant"

"Potser amb vosaltres hem perdut la partida però ho seguirem intentant"

Un professor de dos dels terroristes assegura sentir una "barreja de tristor i ràbia"

«Com pot ser Younes? ... no he vist mai a ningú tan responsable com tu»

«Com pot ser Younes? ... no he vist mai a ningú tan responsable com tu»

La colpidora carta d'una educadora de Ripoll que s'ha fet viral a les xarxes

La policia confirma que l´imam de Ripoll va morir en l´explosió d´Alcanar

La policia confirma que l´imam de Ripoll va morir en l´explosió d´Alcanar

Segons les autoritats belgues el presumpte cervell dels atemptats de Barcelona i Cambrils va...

Enllaços recomanats: Premis cinema