Els instituts Narcís Xifra i Masmitjà, Montilivi i l'Escola d'Hostaleria de Girona van participar, el Dia d'Europa, en l'adjudicació del segell de qualitat europeu en mobilitat formativa a 27 empreses. La raó és que aquestes companyies han acollit 70 alumnes de Formació Professional de set països i han treballat amb deu centres públics, del Departament d'Ensenyament.

Les empreses i institucions que l'any passat van col·laborar amb aquests instituts gironins són l'Ajuntament de Girona, Auto Girona Mazda de Fornells de la Selva, Auto Taller Alacalà de Girona, Santiago Juandó Renault de Fornells de la Selva, Serveis Panella S.L de Riudellots de la Selva, Hospital sociosanitari Mutuam Girona, Residència per a la gent gran Sanitas Gerunda de Girona, Tecno-Elèctric Girona de Vilablareix, Hotel Carlemany de Girona i Restaurant Divinum, també de Girona. El segell que els van entregar el Narcís Xifra, el Montilivi i l'Escola d'Hostaleria reconeix que han excel·lit en l'organització i l'acollida d'estudiants i aprenents d'altres països en pràctiques formatives en empresa del Gironès. Aquestes estades permeten que, en una fase posterior, els alumnes catalans vagin a fer pràctiques a països europeus.

Tal com van informar els responsables, aquest segell de qualitat europeu té per objectiu avaluar i donar visibilitat a la participació de les empreses en el procés de qualitat garantida de la mobilitat formativa. Això també inclou la concepció i la instauració d'una estratègia de màrqueting per aconseguir més empreses per al projecte i difondre el segell, que s'emmarca en el programa europeu de mobilita, Erasmus + i el projecte EQAMOB&CO.