El síndic reclama mesures per evitar el «col·lapse» de les oficines del DNI

Proposa contractar personal temporal, assignar interins per cobrir el servei i incentivar les hores extres

21.06.2017 | 07:04
Un agent revisa un DNI a l´Aeroport de Girona.

El síndic de Greuges de Catalunya reclama que s'adoptin les mesures necessàries per evitar el «col·lapse» del servei de tramitació de DNI i passaport. Rafael Ribó reclama a l'Administració que garanteixi que el sistema de cita prèvia s'ajusta a la demanda real i que s'evitin situacions com les de diverses comissaries de la província de Girona, on en el sistema de cita prèvia s'imposa una espera mínima de dos mesos per renovar-se els documents oficials. Un problema, recorda el síndic, que s'estén a la majoria de comissaries catalanes, que no donen hora fins a la segona quinzena d'agost. A Barcelona, aquesta situació fins i tot duu la gent a dormir a la porta de les oficines per aconseguir un dels números limitats que la Policia atorga al dia als ciutadans sense cita prèvia.

Entre les mesures que proposa el síndic s'hi preveu la contractactació de personal temporal de reforç o el nomenament de funcionaris interins. Ribó també assenyala que calen recursos econòmics suficients per incentivar que els treballadors facin hores extraordinàries per atendre les demandes i així es pugui desbloquejar el sistema. En aquest sentit, considera que cal buscar solucions efectives mentre no s'executi la convocatòria de places per al Cos Nacional de Policia. Tot i que l'inici del període estival comporta cada any un increment en la demanda de tràmits de gestió, el síndic destaca que enguany s'hi ha d'afegir que el 2017 caduquen els primers DNI electrònics i que ara s'han de renovar. També s'han detectat problemes tècnics en el programari de l'aplicació informàtica.

A aquesta situació, s'hi afegeix el decreixement en el nombre d'efectius que treballen a les oficines de tramitació perquè s'inicien els torns de vacances. Amb motiu de la investigació, s'ha comprovat la disponibilitat de cita prèvia a les comissaries de Lleida, Tarragona i Girona. En totes aquestes, llevat de l'oficina de Les (Vielha), amb una cita disponible a partir del 3 de juliol; la de Figueres, amb una cita disponible a partir del 31 de juliol, i la de Camprodon, amb cita disponible a partir del 13 de juliol, les cites es programen per a mitjan agost. En el cas de l'oficina de Reus, s'informa que «no té cites disponibles». Crida l'atenció que l'oficina del carrer Muntaner, de la ciutat de Barcelona, i la d'Igualada, mostressin disponibilitat a partir del 19 de juny.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Pere Vila, president de la Diputació
La Diputació de Girona suspèn el ple

La Diputació de Girona suspèn el ple

Ho han consensuat tots els partits representats a la corporació

Manifestació a Olot en suport dels empresonats

Manifestació a Olot en suport dels empresonats

Dues centes persones a la plaça de l'Ajuntament

Comença el judici contra els acusats de matar dos homes a Bordils

Comença el judici contra els acusats de matar dos homes a Bordils

El fiscal sosté que l'autor material del crim va "executar" un dels assaltants per "venjança"

El tràgic pont del Pilar eleva fins a 36 els morts per accident de trànsit el 2017

El tràgic pont del Pilar eleva fins a 36 els morts per accident de trànsit el 2017

En el període festiu han perdut la vida cinc persones, quatre d´elles en un sol sinistre viari a...

Els càmpings gironins i la UdG duran a terme recerca i projectes conjunts

Els càmpings gironins i la UdG duran a terme recerca i projectes conjunts

La col·laboració s'inicia acollint a la Facultat de Turisme una mostra sobre els 60 anys de...

Ni angelets, ni germanes de la caritat

Ni angelets, ni germanes de la caritat

El fiscal del doble crim de Bordils assegura que l'autor material del fets va executar una de les...

Declaració d'Independència

 
Consultori

Puigdemont al Parlament

Carles Puigdemont pot declarar la independència aquesta tarda però no ha aclarit si serà simbòlica o efectiva - El Govern espanyol, amb el suport del PSOE i Cs, diu que està disposat a prendre «les mesures que calguin» per evitar que tiri endavant


Enllaços recomanats: Premis cinema