El túnel del Pertús tornarà «al mercat», segons Foment

El secretari d'Estat d'Infraestructures ha opinat que abans de tornar a licitar el tram és important que millori el seu compte de resultats per aconseguir que sigui el "més atractiu" possible

23.06.2017 | 14:05
El túnel del Pertús tornarà «al mercat», segons Foment

El secretari d'Estat d'Infraestructures, Julio Gómez-Pomar, ha assegurat avui que el túnel de l'AVE entre França i Espanya, la gestió del qual va haver de ser assumida pels dos països després de la fallida de la seva concessionària, TP Ferro (ACS i Effiage), tornarà "al mercat" en el moment adequat.

Al desembre de l'any passat, els governs de França i Espanya van signar un conveni d'explotació i manteniment del tram de l'AVE entre Figueres (Alt Empordà) i Perpinyà (44 quilòmetres, inclòs el túnel de Pertús) per un període de quatre anys prorrogable per dos més.

"La vocació del Ministeri (de Foment) no és retenir aquest rescat durant un temps il·limitat", ha assegurat Gómez-Pomar, qui ha subratllat que la idea és tornar el tram "al mercat" quan estigui en condicions perquè "és el seu lloc natural".

Durant la seva intervenció en unes jornades sobre infraestructures organitzades per l'Economista, ha assegurat que els dos països estan prestant "un bon servei" i que el fet que hagi passat a mans públiques no ha suposat cap interrupció del transport.

"El que cal fer és consolidar la prestació del servei, que creixerà de manera importantíssima quan s'acabi el Corredor Mediterrani i tingui l'ample internacional per al moviment de mercaderies", ha afirmat.

Segons la seva opinió, abans de tornar a licitar el tram és important que millori el seu compte de resultats per aconseguir que sigui el "més atractiu" possible.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema