El restaurant El Molí de l'Escala es converteix en hotel a partir d'aquest mes i s'integra a Petits Grans Hotels de Catalunya. De fet, les quatre noves incorporacions d'asquesta curiosa associació són totes gironines. A més d'El Molí de l'Escala, passen a formar-ne part El Terralet de Llafranc, Casa Calella i Petit Convent. Aquests tres ja estaven en funcionament.

El Molí de l'Escala està situat en un antic molí fariner amb més de 23 segles d'història completament rehabilitat. Considerat com un dels restaurants de referència de l'Empordà, es converteix ara en un hotel, ideal per gaudir de l'entorn i de la bona cuina. Compta amb 5 noves habitacions, rehabilitades amb les màximes prestacions.

El Terralet de Llafranc és un petit hotel situat al centre de Llafranc, a només 100 metres del mar, que disposa de 15 còmodes habitacions i un magnífic terrat amb vistes al mar. Disposa de tot tipus d'habitacions, des de dobles fins a familiars.

Casa Calella és un allotjament situat al centre de Calella de Palafrugell, al costat de l'església i a escassos metres del mar. La finca és del S. XIX i s'ha restaurat completament per recuperar el seu ambient original. Disposa de 4 habitacions; dues dobles i dues suites amb saló privat. És un lloc exclusiu per gaudir d'una estada única

El Petit Convent es troba situat a pocs metres del centre històric medieval de Begur, envoltat de cases indianes, castells i carrers plens de flors. S'ubica en una casa rústica totalment renovada. Disposa d'11 habitacions perfectament equipades.

Els apartaments, a l'alça

D'altra banda, l'INE va donar a conèixer ahir l'ocupació dels allotjaments turístics extrahotelers en el mes de maig. A les comarques de Girona, es mantenen pràcticament les xifres de maig de 2016, ja que es registra un decreixement quasi imperceptible del 0,6%.

Els apartaments de lloguer són l'únic subsector que millora les xifres de mai de 2016 a les comarques de Girona. Les 116.225 pernoctacions assolides, suposen un increment del 7,6%.

Per la seva banda, els càmpings van assolir 425.136 pernoctacions, un 0,2% menys. I es establimens rurals en van assolir 28.616, un 27,5% menys.

L'INE també destacava ahir que Catalunya lidera l'arribada de turistes internacionals a Espanya, després d'haver rebut 6,6 milions de viatgers en els cinc primers mesos del 2017, un 10,5% més que en el mateix període de l'any anterior. A Catalunya la segueixen Canàries, amb 5,9 milions de turistes estrangers; Andalusia, amb 4 milions, i Balears, amb 3,3 milions.