Les autoescoles per advertir que el sector «està ferit de mort» si persisteix la vaga d'examinadors del permís de conduir. Més de 300 cotxes van col·lapsar el carrer Mallorca (entre Pau Claris i Roger de Llúria) durant la protesta, que va reunir autoescoles de les quatre demarcacions del país.

Els representants de les autoescoles van avançar que, si la vaga dels examinadors persisteix i passa a ser indefinida a partir del 4 de setembre, es produirà una «paralització total» del sector i les empreses es veuran obligades a presentar expedients temporals de regulació d'ocupació de manera generalitzada.

El representant de la Federació d'Autoescoles de Catalunya, Joan Sala, va afirmar que «nosaltres volem examinar, portem un mes amb aquesta vaga i la situació és complicada». Sala afegia que «si l'Estat no fa una concessió mínima als examinadors, no sabem què passarà amb nosaltres a partir de setembre».

Afirmava que estan treballant sota mínims: «s'està posant en perill el futur de moltes autoescoles». Segons el representant de la federació, «no hi ha prou amb les mesures del govern espanyol de convocar 70 noves places», i afegia «amb això no anem enlloc, ja que només a Catalunya necessitem uns 30 examinadors».

El representant de les autoescoles de Barcelona, Xavier Garcia, manifestava el següent: «Estem així des de 2013. La vaga ha estat l'estocada final a un problema que l'administració». Segons Garcia, «l'administració no està afrontant el problema amb valentia i cada cop ens resulta més difícil fer la nostra feina». Assegura que «ha arribat un moment que les autoescoles diem prou i que l'administració ha de lluitar perquè s'ofereixi un servei públic de qualitat».

Pròxima protesta: Madrid

Les autoescoles catalanes, agrupades al voltant del moviment #lesautoescolesdiuenprou, entenen les reclamacions laborals dels examinadors, però se senten perjudicades per un conflicte que els hi és aliè entre aquest col·lectiu de funcionaris i l'administració pública.

Les autoescoles lamenten que el conflicte i les vagues dels examinadors els impedeixen que els seus alumnes s'examinin amb normalitat i han anunciat que el 24 de juliol es dirigiran a Madrid per fer una nova protesta en l'àmbit estatal per defensar el sector.