La Creu Roja quan en va repartir 582. Afegit a d'altres programes d'ajuda alimentària, durant aquests mesos l'entitat ofereix suport a 4.020 nenes i nens en situació de vulnerabilitat socioconòmica.

A més de les targetes carregades amb diners per comprar aliments nutritius i frescos, les mesures per contrarestar el tancament dels menjadors escolars també inclouen la distribució de lots de menjar -com la resta de l'any- i esmorzars en casals d'estiu. Els destinataris d'aquests recursos són persones que pateixen pobresa cronificada i severa; el primer d'aquests paràmetres significa que les penúries s'allarguen des de fa almenys 3 anys i el segon, que, en el cas de llars amb quatre membres, equival a tenir ingressos mensuals inferiors als 1.193,3 euros.

Quan el curs acaba i els centres educatius tanquen les portes, la Creu Roja intensifica els seus programes d'ajuda alimentària adreçats a menors en risc, amb el propòsit de cobrir les seves necessitats bàsiques.

Pel que fa a les targetes de prepagament, les 802 que es reparteixen enguany s'han carregat amb 100.570 euros, finançats amb recursos propis de l'entitat humanitària i amb aportacions de particulars, empreses, ajuntaments, la Diputació de Girona i altres administracions públiques. Respecte a l'any passat, el seu abast ha crescut prop d'un 30%, de manera que arriben a més famílies desfavorides. Ahir, la Creu Roja va recordar que moltes de les famílies que se'n beneficien ja han rebut ajudes durant el curs escolar per cobrir dinars o esmorzars, també mitjançant targetes de prepagament o a través del programa Esmorzars als instis.

Les seves línies d'ajudes també es concreten en els casals i les activitats d'estiu que organitzen a Santa Coloma de Farners i a Girona, on l'organització garanteix l'esmorzar i el berenar de 28 menors.

Les aportacions es completen amb lots de menjar que es reparteixen al llarg de l'any, entre els quals hi ha els aliments comprats amb l'aportació de la Unió Europea. Aquest juliol, la Creu Roja i el Banc dels Aliments de Girona -les dues organitzacions autoritzades pel Govern de l'Estat- han distribuït 429.185,42 quilos de menjar provinent del Fons d'Ajuda Europea per a les Persones Desafavorides -la primera fase del 2017- que beneficiaran 34.386 gironins en situació vulnerable, entre els quals hi ha famílies amb infants. Dels 17.193 beneficiaris corresponents a la part repartida per la Creu Roja, 2017 són infants de 0 a 2 anys.