L'amenaça de continuar amb una nova vaga per part dels examinadors de la DGT i això podria provocar que si el setembre se'n torna a convocar, podrien quedar uns 4.000 alumnes pendents de fer l'examen pràctic del carnet de conduir.

Ahir es va tancar la primera tongada d'aturades que ha suposat 20 dies de mobilitzacions per part dels examinadors. Això ha representat que molts alumnes que anaven a fer examen es trobessin que hi havia només un examinador treballant o bé tres, en el cas dels dies que a Girona hi havia desplaçats dos examinadors itinerants.

La d'ahir va ser una jornada en la qual només hi havia un dels vuit examinadors treballant. Això va obligar per tant a suspendre nous exàmens. En total en aquests 20 dies se n'han arribat a suspendre prop de 2.000.

Aquests alumnes per tant estan esperant poder-se examinar del test de conduir pràctic durant el mes de setembre però això per ara sembla que no està garantit al 100 per cent. Ja que els examinadors amenacen de seguir amb vaga el proper mes de setembre i fer-la també de forma indefinida.

El motiu bàsicament és que asseguren que no hi ha acostament de posicions entre la DGT i el col·lectiu. Reclamen, cal recordar que se'ls pagui un complement específic, que ja s'havien compromès a incloure a la seva nòmina després d'aturar una altra vaga que van fer el 2015.

La setmana clau

Està previst que la convocatòria de vaga es doni a conèixer com a màxim la setmana que ve i tot apunta que si no hi ha un acord d'última hora entre ambdues parts, hi haurà aturades durant el mes de setembre.

Cal destacar que des de les autoescoles van reclamar que el mes d'agost es poguessin fer exàmens pràctics de conduir a Girona.

Però és una època durant la qual no hi ha exàmens a Girona perquè així al seu dia ja es va acordar. Cal recordar que l'any passat el CSIF també va instar la prefectura a canviar aquesta situació per tal també d'esponjar la situació i aconseguir que més gent pogués seguir anant a fer exàmens pràctics del carnet de conduir.

Durant tot el mes de juliol, els examinadors de la DGT han fet vaga durant 20 dies, els dilluns, dimarts i dimecres. Durant aquest període, hi ha hagut mobilitzacions per part dels examinadors davant de la DGT tant a Madrid com a Barcelona per exigir canvis i l'aplicació del complement específic. Per altra banda, les autoescoles també han dit prou i han sortit al carrer i han col·lapsat el centre de Girona per mostrar el seu descontentament amb la DGT i reclamar que es contractin més examinadors, entre altres.