Els dos habitants de la casa ensorrada a Llanars per causa d'una explosió continuen ingressats a la unitat de cremats de la Vall d'Hebron. La dona està en estat crític amb un 63% de cremades per tot el cos i el marit està estable amb un 23% de cremades i una fractura al turmell.

Durant tot el dissabte, operaris de l'Ajuntament van treballar per deixar la zona en unes mínimes condicions. També hi van anar perits que van avaluar la possible causa del sinistre. En un primer moment, es va valorar que podia haver estat una explosió de gas.

Pel que fa als edificis, la casa que estava unida a la que ha quedat derruïda està afectada de gravetat. Les darreres informacions coincideixen a indicar que l'edifici s'haurà d'ensorrar.

No ha transcendit si els altres edificis propers a la casa ensorrada al carrer Conflent s'hauran d'enderrocar. En tot cas, les runes que van sortir de l'explosió van entrar en cases algunes d'elles habitades. Un home es va trobar amb l'explosió i amb el fet que li entraven vidres i rocs a la casa, amb el consegüent ensurt.

Mentre duraven les operacions de rescat de dissabte va haver-hi veïns que reclamaven l'entrada a les llars, on havien sortit per treure pertinences que necessitaven.

Recuperació de la normalitat

Ja fetes les operacions de rescat i traslladats els ferits, dues dones reclamaven l'entrada a casa seva als bombers i policies. Ahir, Llanars havia recuperat la normalitat excepte en les runes que eren visibles al carrer Conflent. Sense bombers ni sanitaris a sobre, l'aspecte de les runes amuntegades damunt del carrer transmetia el dramatisme del que va ser el sinistre.

Els dos habitants es van salvar d'una mort instantània pel fet d'estar a la planta baixa. L'home estava al labavo quan va tenir lloc una explosió capaç d'ensorrar la casa. Ambdós van restar sota les runes fins que l'alcalde va sentir que li deien: «Estem vius».

L'alcalde nega les acusacions

L'alcalde de Llanars, Amadeu Rosell, va desmentir ahir les declaracions d'una de les veïnes evacuades, Cándida Gómez, que acusava l'Ajuntament de no haver-los ofert ni una «ampolla d'aigua». Rosell va negar rotundament aquestes declaracions assegurant que en tot moment l'Ajuntament va atendre tots els afectats. «Se'ls va donar aigua i es va negociar amb tothom perquè poguessin anar a cases de familiars seus», afirmava l'alcalde.