Els treballadors d'ambulàncies de Girona continuaran amb la vaga parcial indefinida després del fracàs en l'última reunió de mediació celebrada ahir al Departament de Treball. La reunió va comptar amb la presència dels tres sindicats convocants; Comissions Obreres (CCOO), Sindi.cat i el Sindicat de Transport Sanitari de Girona (STSG). El Servei d'Emergències Mèdiques (SEM), representants del Departament de Salut (CatSalut) i de Transports Sanitaris de Catalunya (TSC), que és l'empresa adjudicatària, també hi eren presents. El portaveu del comitè de vaga i membre del Sindicat de Transport Sanitari de Girona, Adolfo Martin, va assegurar en sortir de la reunió que les posicions de les dues parts segueixen enrocades i que la intenció del comitè de vaga és continuar amb la vaga aquest divendres. Finalment va reiterar la intenció dels sindicats de convocar una vaga diària de 24 hores. El pròxim intent de mediació serà dimarts 22.

L'empresa adjudicatària

Transports Sanitaris de Catalunya (TSC) és l'empresa adjudicatària del concurs pel transport de pacients a Girona i l'Alt Maresme. Dilluns va emetre un comunicat on es queixava del comitè de vaga, afirmant que era «intransigent» i que l'arrel del problema eren les noves condicions laborals. Finalment acusaven els vaguistes d'introduir canvis d'última hora quan encara hi ha una resolució judicial pendent. La setmana passada hi va haver dos intents de negociació entre Transports Sanitaris de Catalunya i el comitè de vaga on no es va arribar a cap acord. En la primera, el comitè es va queixar per l'absència del Servei d'Emergències Mèdiques i del Departament de Salut. En la darrera reunió, dijous passat, un dia abans de l'inici de la vaga, hi van ser tots presents però no es va solucionar res.

Els antecedents

La vaga dels treballadors d'ambulàncies va començar divendres amb l'adhesió del 98% de la plantilla i dues aturades parcials; de sis a deu del matí i de dues a sis de la tarda. El mateix dia al matí un centenar de treballadors d'ambulàncies es va manifestar pels carrers de Girona. La primera jornada de vaga va tenir uns serveis mínims del 85% i va perjudicar un centenar de pacients, usuaris del Transport Sanitari No Urgent, que van haver de reprogramar tractaments o visites, tot i que es van garantir les hemodiàlisis, les quimioteràpies i les radioteràpies. D'altra banda tres ambulàncies van aparèixer divendres amb les rodes punxades, però no va afectar el funcionament del servei. La jornada de vaga va finalitzar amb una concentració a la sortida de l'autopista AP-7 a Maçanet de la Selva, on un grup de manifestants van tallar el trànsit durant breus instants. Finalment, el comitè de vaga té prevista una manifestació a Calella (Maresme) el dia 18 i una concentració a Blanes el 25 d'agost.