Els treballadors d'ambulàncies de Girona van comunicar ahir al vespre que posposen el segon dia de vaga, previst per avui, en mostra de condol i de respecte cap a les víctimes de l'atemptat i també cap als companys del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) i les autoritats que van treballar al llarg del dia d'ahir. El comitè de vaga va anunciar que també queda sense efecte la manifestació convocada aquesta tarda a Calella (Maresme), prevista a dos quarts de set de la tarda. El portaveu del comitè de vaga, Adolfo Martín, va declarar que els fets ocorreguts ahir superen qualsevol conflicte que puguin tenir. Per aquest motiu van afirmar que es posaven a disposició del SEM per si fos necessària la seva col·laboració. El comunicat va finalitzar amb una crida a la ciutadania que vulgui ajudar perquè doni sang i amb un avís per a tots els treballadors: «Heu d'anar a treballar en el vostre horari habitual com si es tractés d'un dia normal».

Vaga les 24h del dia

Adolfo Martín va confirmar dijous, després d'una reunió maratoniana de mediació, que el comitè de vaga farà efectiva la vaga de vint-i-quatre hores cada dia de la setmana. D'aquesta manera el comitè ha de presentar l'escrit de convocatòria al departament de Treball i caldrà esperar quins serveis mínims decreta la Generalitat i com els reparteix Transports Sanitaris de Catalunya (TSC). Els vaguistes demanen a l'empresa solucionar les categories contractuals dels treballadors, asseguren que n'hi ha que treballen amb categories inferiors a les que corresponen. Volen vacances pactades, reunions mensuals amb CatSalut i el SEM, també demanen que el transport sanitari no urgent i l'urgent tingui un calendari laboral de 1.800 hores anuals, segons el comitè actualment hi ha treballadors amb jornades laborals que superen aquestes hores. Una altra de les peticions és que les hores fetes fora del quadrant contin com a hores extra. Diari de Girona va intentar contactar amb TSC, però no vam obtenir resposta.

Finalment, el divendres 25 es reprendrà la vaga parcial, amb aturades de sis a deu del matí i de dues a sis de la tarda, i uns serveis mínims del 85%. La manifestació a Calella també quedarà ajornada fins al divendres 25.