El conseller d´Interior, Joaquim Forn, ha criticat aquest dimarts en una entrevista a la Cadena Ser, que la policia espanyola no informés als Mossos d´Esquadra que havia investigat Es Satty el 2006 i que, per tant, a la base de dades de la policia catalana no hi podia constar cap antecedent. ´´És una evidència´´ , ha manifestat Forn, alhora que ha admès que la informació ´´flueix´´ des del 17 d´agost. El titular d´Interior ha justificat així que la informació que es va traspassar a la policia belga va ser únicament que Es Satty ja era a Ripoll. Forn ha reconegut que es poden donar errors però assegura que hi ha hagut la ´´voluntat política´´ de considerar els Mossos una policia ´´de segona´´.

Per Forn si alguna institució hagués alertat als Mossos d´Esquadra, la policia catalana hagués actuat d´una altra manera perquè quan la policia belga va demanar informació, en un canal informal, sobre Es Satty, desconeixia que havia estat investigat per la policia espanyola anys enrere que fins i tot li havia arribat a punxar el telèfon. Forn ha reiterat que l´imám de Ripoll no havia aixecat ´´cap sospita´´.

Pel que fa a la investigació dels atemptats, Forn ha dit que s´està estudiant com va sortir Younes Abouyaaqoub de Barcelona i com ho va fer per arribar a Subirats on va ser abatut per la policia. El titular d´Interior però, ha dit que per operativitat, la cèl·lula ja està totalment desarticulada i consideren que no hi ha cap persona en actiu però ha recalcat que cal seguir investigant totes les connexions. També ha explicat que des dels atemptats hi ha més col·laboració entre cossos, però ha indicat que els TEDAX de la Guàrdia Civil no van ser necessaris a Alcanar perquè el cos dels Mossos d´Esquadra ja hi tenia els seus.

Referent a la manifestació contra el terrorisme i als xiulets a algunes autoritats, Forn ha recalcat que cal que els polítics pensin sobre el perquè d´aquesta acció, i ha demanat que el govern espanyol hi reflexioni sobre el que està passant a Catalunya. Forn no ha justificat les xiulades però creu que estan provocades pel ´´caldo de cultiu´´ que s´ha donat els últims temps a Catalunya. També ha recordat que durant la manifestació hi havia banderes de molt tipus diferents. Ha recalcat que algunes banderes es van repartir per part de càrrecs de partits polítics, mentre que suposa que molts dels cartells van sorgir de la manifestació convocada unes hores abans per denunciar la ´´hipocresia´´ d´algunes personalitats.