Unes 43.200 persones grans de les comarques gironines han participat en les activitats per a l'envelliment actiu i saludable del programa de Gent Gran impulsat per l'Obra Social la Caixa en col·laboració amb el Departament de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat de Catalunya.

La gent gran gironina realitza 911 iniciatives socials, culturals, de salut i tecnològiques, destinades especialment al foment de l'envelliment actiu, la participació social, i el respecte i la dignitat de les persones grans. A tot l'Estat, 820.000 persones grans participen en més de 16.600 activitats amb aquests objectius.

L'entitat impulsa des dels seus orígens, fa més de cent anys, un ventall d'activitats variades i recursos distribuïts actualment en 618 centres de persones grans, propis o en conveni amb administracions públiques, a totes les províncies de l'Estat, 22 dels quals a Girona. En el marc del programa de Gent Gran, una de les novetats del curs que s'acaba de tancar ha estat el taller Alimenta el teu benestar, destinat a ampliar més els coneixements de les persones grans sobre el paper que té l'alimentació en les seves vides, i a promoure una alimentació equilibrada i adequada tenint en compte els canvis que es produeixen en l'organisme al llarg del procés d'envelliment.

Durant aquest primer any de desenvolupament, Alimenta el teu benestar ha organitzat 19 tallers als 22 centres de persones grans de Girona, que han reunit 286 participants, els quals han pogut treballar sobre els aliments que mengem, la quantitat o la forma de cuinar-los. A més, a partir del setembre, el programa de Gent Gran de l'Obra Social la Caixa reforçarà el seu itinerari formatiu de Salut i Benestar amb el taller En forma!, que treballarà el manteniment i l'increment de la força i la potència muscular, l'equilibri i la coordinació, per conservar una bona forma física i contribuir a la prevenció dels símptomes que produeixen les fractures en les persones grans, lesions que són molt freqüents en el col·lectiu.