La temperatura cau més de deu graus respecte als darrers dies a Girona

Ahir a les tres de la tarda els termòmetres de Salt marcaven 16 graus menys que dimecres a la mateixa hora · Al Ripollès i a la Garrotxa van caure prop de quaranta litres per metre quadrat

01.09.2017 | 09:38
La temperatura cau més de deu graus respecte als darrers dies a Girona

El cop de tardor amb tempestes i la important davallada dels termòmetres va arribar ahir a Catalunya després de passar per diferents punts de la península Ibèrica a principis de setmana. La pertorbació va afectar tot el territori català, amb menys intensitat a la zona de ponent i Tarragona. Les tempestes van ser localment més fortes ahir a la tarda entorn del litoral i prelitoral, sobretot a la zona de la Selva marítima segons constata el meteoròleg gironí Gerard Taulé. Tot i així, les localitats que ahir al vespre recollien més quantitat de precipitació, al voltant dels 30-40 litres per metre quadrat, van ser Sant Pau de Segúries, Sant Joan de les Abadesses i Olot.

L'altre esdeveniment rellevant ha estat la baixada general de les temperatures a causa d'una forta entrada de tramuntana que, al seu torn, està allunyant les fosques i carregades nuvolades. A la ciutat de Girona, els termòmetres van baixar més de deu ratlletes en comparació amb els valors registrats els darrers dies que sobrepassaven els trenta graus. Taulé apunta que ahir a les tres de la tarda, Salt marcava 19,8 graus, uns setze menys que dimecres amb 35,8. Un altre cas és el de Girona-Barri Vell, regió gironina que ahir a les tres de la tarda marcava 19,8 graus i abans-d'ahir 33,8. Aquest ball de xifres ens fa espectadors d'un brutal contrast de valors tèrmics amb tan sols vint-i-quatre hores de marge amb una borrasca com a cloenda d'un estiu molt càlid i d'extrema sequedat.

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) va activar ahir més d'una vegada l'avís meteorològic per intensitat de pluja i, al seu torn, Protecció Civil va encendre l'alerta del pla d'emergències per inundacions, l'INUNCAT. El vent fred del nord, que va entrar per l'Alt Empordà, es va anar enfortint a mesura que passaven les hores, fenomen que farà que les temperatures en els pròxims dies segueixin fresques. Taulé aclareix que avui poden haver-hi tempestes a punts arrecerats de la tramuntana entre el Ripollès, la Garrotxa i la Selva. La resta de territoris tindran cels més esbandits, malgrat continuar inestables.

Temps més estable

La tendència avui és que augmentin les clarianes, malgrat que a primera hora els cels de l'est de Girona i Barcelona s'hauran llevat força tapats. Els vents de tramuntana i mestral bufaran fort, però el sol es deixarà veure cap al migdia apujant una mica les màximes del dia. Entre avui i demà encara poden caure ruixats dispersos tant a Girona com a Barcelona. Diumenge serà un dia més tranquil.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema