Troben restes òssies d'un individu a la 'tomba del soldat desconegut' de Cassà

Els treballs han permès recuperar un crani en mal estat, diversos ossos i el fragment d'una solapa amb l'estrella d'un uniforme republicà

04.09.2017 | 07:09
Dues arqueòlogues treballant al lloc on s´han localitzat les restes.

L'exhumació de l'anomenada 'Tomba del soldat desconegut' a Cassà de la Selva, situada al marge del camí de Cal Porrer, ha confirmat la presència de restes òssies d'un individu que hauria lluitat al bàndol republicà durant la Guerra Civil.

Els treballs, que s'emmarquen en el Pla de fosses que impulsa la Generalitat, van començar aquesta setmana i encara no han finalitzat. De moment han aparegut les restes d'un crani trencat en mal estat i fragments d'una cama i un peu. Destaca també un retall de teixit d'una solapa amb una estrella vermella de l'uniforme d'un soldat republicà.

Unes troballes que coincideixen amb la memòria oral que parla d'un brigadista internacional que hauria mort durant la retirada el 3 de febrer del 1939 però que fins ara no s'ha pogut demostrar. El lloc s'ha preservat durant 80 anys. El 2014, dues famílies estrangeres van adreçar-se a l'Ajuntament per esbrinar si el seu avantpassat, que havia mort al municipi en aquella època, podia ser el 'soldat desconegut'.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema