Llagostera va estrenar ahir el Centre de Recursos Tecnològics, ubicat a l'Espai Cultural de la Casa de les Vídues, un equipament que forma part del projecte Llagostera 3.0, en què participen tots els centres educatius, i les actuacions del Pla de Barris. L'objectiu del projecte Llagostera 3.0 és que partint de la feina feta i aprofitant les experiències en tecnologia de cada centre educatiu es potenciï l'aprenentatge a les escoles de Primària per tal que tingui continuïtat en arribar a l'institut.

El Centre de Recursos Tecnològics estarà obert a alumnes i famílies, i vol «trencar la dificultat d'accés a la tecnologia, ja sigui per motius de formació o econòmics», tal com ha explicat el regidor Ramon Soler. En aquest sentit, destaca que aquest nou equipament «neix amb la voluntat de ser un element de cohesió social, oferint formació i facilitant l'accés de tothom a la tecnologia, especialment a famílies amb dificultats econòmiques, que tindran al seu abast material tecnològic de primer nivell». El centre estarà obert tots els divendres de 5 a 8 i els dissabtes de 10 a 1.30 i de 4 a dos quarts de 8. L'accés és lliure i gratuït a partir dels 5 anys i els menors de 12 anys han d'anar acompanyats d'un adult.

A partir d'aquest novembre s'impartiran cursos i tallers oberts a la ciutadania a partir dels 5 anys d'edat. En total, s'han programat 16 sessions, entre cursos, tallers i càpsules d'iniciació a la robòtica, a la programació i a l'ús de diverses eines tecnològiques. Les inscripcions ja estan obertes.

L'Ajuntament de Llagostera s'ha dotat de 81 robots educatius, 60 tauletes, nou ordinadors portàtils, màquines i mecanismes motoritzats, sets d'energies renovables i sets de pneumàtica que estaran a l'abast de tota la població que hi estigui interessada. Una part d'aquest material estarà disponible al centre de recursos i la resta s'ha cedit a les escoles Puig de les Cadiretes, Lacustària i Institut durant el curs escolar.

La compra d'aquest material ha suposat una inversió de 45.000 euros en la primera fase, 12.000 ? dels quals formen part del resultat de la votació popular dels pressupostos participatius.