Dipsalut és un dels experts internacionals que recomanaran estratègies per implementar Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). L'Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona ha format part del grup d'experts que s'ha reunit a Berlín aquests 11 i 12 desembre per treballar la vinculació entre la promoció de la salut i els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

L'objectiu principal de la trobada era avançar cap a l'elaboració i consens d'unes recomanacions, vàlides per a tot el món, de com vincular promoció de la salut i Objectius de Desenvolupament Sostenible i de formes possibles de portar-ho a la pràctica.

Dipsalut hi ha estat convidat per ser un dels pocs ens que ja aplica els ODS de manera vinculada a la promoció de la salut. Principalment, ho fa en el món local (de la mà dels ajuntaments) incloent-los, entre altres, en els plans municipals de salut.

Hi ha explicat, doncs, com s'està baixant sobre el terreny, en els municipis, els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

La participació de Dipsalut en aquesta reunió d'experts s'emmarca en l'estratègia d'internacionalització de l'ens, que ja és reconegut arreu del món com un referent en salut pública.

Dipsalut és l'únic ens de l'Estat espanyol convidat per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) a aquest esdeveniment internacional.

Què són els ODS?

Els ODS són un conjunt de metes relacionades amb el desenvolupament internacional. Van ser creats per les Nacions Unides després d'un procés de participació que va involucrar prop de 200 estats i representants d'àmbits ben diversos de la societat civil.

Són d'aplicació a tots els països del món i aborden, de manera interconnectada, els que es consideren temes clau per aconseguir un desenvolupament sostenible.

Aquestes temàtiques són, entre d'altres, la pobresa, la fam, la pau, la salut, l'educació, les desigualtats, la inclusió, la prosperitat econòmica, la protecció del planeta, la lluita contra el canvi climàtic, les ciutats i els territoris, l'energia, el consum i la producció sostenibles i la governança.