Els hospitals Josep Trueta de Girona i el Santa Caterina de Salt acaben de posar en marxa un sistema de digitalització dels registres de benestar fetal que es fan a les pacients durant l´embaràs i dels paràmetres del treball de part. Aquesta innovació permet incorporar els resultats dels registres a la història clínica informatitzada, perquè els professionals de ginecologia i obstetrícia dels dos entres els puguin consultar des de qualsevol punt.

Fins ara, els resultats d´aquest registres que controlen els batecs del fetus i les contraccions uterines s´obtenien en paper i posteriorment s´escanejaven per poder-los incorporar a la història de la pacient. La major part dels registres, que es fan a la fase final de l'embaràs, es fan als centres hospitalaris de Girona i Salt, així com al Centre d´Especialitats Güell i al CAP de Banyoles.

Amb la digitalització, si en alguna ocasió cal que aquestes proves siguin revisades per un professional de ginecologia, es pot fer en temps real des de qualsevol dels dos centres hospitalaris, estalviant desplaçaments a la pacient.

Al mateix temps, el Trueta i el Santa Caterina també han incorporat la digitalització del partograma. Es tracta del monitoratge de la vigilància clínica que es fa durant el part i que controla aspectes com ara la freqüència cardíaca del nadó o la dilatació i les constants vitals de la mare.

Aquesta informació es representa en gràfiques molt visuals, que ara també queden registrades automàticament a la història clínica.