Els embassaments gironins estan recuperant poc a poc els nivells d´aigua habituals, tot i que encara no arriben a la mitjana dels darrers cinc o deu anys. De fet, actualment es troben en un 55,6 per cent de la seva capacitat, un 12 per cent més del nivell al qual es trobaven a mitjans d´abril, quan la Generalitat de Catalunya va aprovar el decret de sequera per aquest any.

Dels tres embassaments gironins, el de Boadella es troba a un 52 per cent de la seva capacitat, amb uns 32 hectòmetres cúbics. Aquest registre és dels més alts que ha assolit aquest pantà des que ha començat aquest any, ja que al mes de gener estava al 41,5 per cent de la seva capacitat i va anar baixant fins al 40,42 per cent a l´abril. De totes maneres, continua trobant-se força per sota de la mitjana dels darrers cinc i deu anys.

El de Susqueda és el que es troba en una situació més òptima. A finals de setmana estava a un 74,65 per cent de la seva capacitat amb uns 174 hectòmetres cúbics acumulats i es situa per sobre de la mitjana dels darrers deu anys. Aquesta és una xifra molt per sobre de la mitjana dels primers quatre mesos d´any, en què l´embassament gironí havia arribat al 36 per cent a l´abril.

Bona part d´aquests registres es deu al fet que durant la primavera i de manera regular s´obren les comportes de l´embassament de Sau, per omplir d´aigua aquest altre pantà situat més avall del recorregut del Ter. Segons han explicat des del Departament de Medi Ambient, aquesta és una mesura que es sol prendre a la primavera, que és quan solen arribar les precipitacions i el desglaç de les muntanyes.

El de Sau, en pitjor situació

Això ha provocat però que el pantà de Sau sigui ara el que es troba en una pitjor siutació. A mitja setmana, no arribava al 40 per cent de la seva capacitat i comptava només amb 65 hectòmetres cúbics dels 165 que pot acumular. Aquest embassament no havia baixat del 50 per cent de la seva capacitat en tot el que portem d´any, però ara està a la meitat de la mitjana d´aigua dels últims cinc i deu anys.