La Coordinadora castellera ja agrupa 65 colles i 12 en formació

El protocol de ´colles en formació´ és una nova categoria aprovada a finals de l´any passat

09.07.2013 | 19:11
Els Xics Caleros va ser la primera colla en formació de la Coordinadora
Els Xics Caleros va ser la primera colla en formació de la Coordinadora

El fenomen casteller no para de créixer des que el 2011 va ser declarat patrimoni immaterial de la humanitat per la UNESCO. La Coordinadora de Colles Castelleres (CCCC) ja agrupa 65 entitats, de les quals cinc són universitàries, i aquest any n´ha acollit 12 més en formació, pas previ per poder ser colles de ple dret.

Els Castellers de Gavà (Baix Llobregat), els Castellers de Castellar (Vallès Occidental), els Castellers de la Vallalta (Maresme) i els Minyons de Santa Cristina d´Aro (Baix Empordà) són les últimes colles que la Coordinadora ha acceptat en fase de formació.

El protocol de ´colles en formació´ és una nova categoria aprovada a finals de l´any passat i adreçada a les colles amb menys d´un any de vida que demanin l´ingrés. Té com a objectiu millorar l'acompanyament i garantir que, arribat el moment, estiguin realment consolidades i siguin viables en el moment de fer l'ingrés efectiu a la Coordinadora. Les "colles en formació" es beneficien de les cobertures que proporciona la Coordinadora.

Enllaços recomanats: Premis cinema