Polifacètic, Pollack es va consagrar al cinema en moltes de les seves formes, primer com a actor, després com a director i durant els seus últims anys es va dedicar a la producció, si bé va tornar a reaparèixer en la gran pantalla en cintes com "Michael Clayton" (2007) o la més recent "Made of Honor" (2008).

La seva carrera, no obstant això, serà recordada pel seu treball darrere les càmeres en més de 40 films, especialment en la seva faceta com a director durant la primera meitat dels anys 80.

D'aquesta època és l'anomenada "Tootsie" (1982), una comèdia que va marcar la seva carrera i va aconseguir 10 nominacions als Óscar, malgrat que l'Acadèmia de Hollywood li va concedir l'estatueta únicament a Jessica Lange per la seva actuació com a actriu de repartiment.

En "Tootsie" comptaria a més a més amb intèrprets com Dustin Hoffman o Geena Davis.

Pollack era un amant de les celebritats del cinema, que es van convertir en una tònica general en gairebé totes les seves produccions, de fet va ser famosa la seva amistat amb Robert Redford amb qui va realitzar set pel·lícules, entre elles "Memorias de África" (1985) amb Meryl Streep.

Aquesta producció li va valer li va servir per aconseguir l'estatueta en la categoria de director, en la que ja havia estat nominat en dues ocasions: "Tootsie" i "They Shoot Horses, Don't They?" (1969).

"Memorias de África" va obtenir també l'Óscar a la millor pel·lícula, que també va ser a aturar a les mans de Pollack, qui durant els seus més de cinc dècades vinculat al cinema va aconseguir sis nominacions, dos d'elles premiades, l'última per la producció de "Michael Clayton" (2007).

Els començaments de Pollack van estar lligats a la interpretació, un art que va estudiar en The Neighborhood Playhouse School of the Theatre de Nova York, on va acabar donant classes i va conèixer a una estudiant que el 1958 es convertiria en la seva dona, Claire Griswold.

El seu debut en la gran pantalla com a actor no arribaria fins a 1962 amb la cinta War Hunt, encara que aviat deixaria l'actuació en un segon pla.

Del seu matrimoni naixerien tres fills, un dels quals moriria el 1993 en un accident aeri. Una desgràcia que va mantenir a Pollack apartat del cinema durant uns anys.

Reapareixeria el 1995 amb "Sabrina", adaptació de la cèlebre pel·lícula que Billy Wilder va rodar en la dècada dels 50, i quatre anys després "Caprichos del destino".

Pollack, distingit en el 2002 pel Festival de Cinema de Locarno (Suïssa) amb un Lleopard d'Or Honorífic a la seva trajectòria, va combinar la realització amb la feina de producció per a altres directors, sobretot en els últims temps.

Són els casos de la cinta d'Ang Llegeix sentido y sensibilidad" (1995), o "El paciente inglés" (1996) i "Cold Mountain" (2003), d'Anthony Minghella.

Els seus últims projectes van ser "The Reader" i "Margaret", pel·lícules que estan previst que s'estrenin aquest any.

"Made of Honor", film que està actualment en la cartellera d'EUA, passarà a la història com la seva última aparició en la pantalla pel seu paper de "Thomas Bailey".

Pollack va néixer a la localitat de Lafayette l'1 de juliol de 1935, en l'Estat d'Indiana, i deixa una viuda i dues filles.