L´orquestra Simfònica del Vallès torna a Girona per interpretar valsos de Strauss

El concert estarà dirigit per Salvador Brotons i les entrades ja estan exhaurides

10.01.2009 | 00:00
Orquestra Simfònica del Vallès.
Orquestra Simfònica del Vallès.

Any rere any, les danses de la família Strauss han entrat a les nostres llars per celebrar l'arribada d'un nou any. Un cop més, l'Orquestra Simfònica del Vallès, sota la batuta de Salvador Brotons, omplirà demà diumenge l'Auditori de Girona de l'optimisme d'una música que convida a començar el 2009 amb entusiasme.
L'Orquestra Simfònica del Vallès es va constituir el 1987 en el si de l'Associació d'Amics de l'Òpera de Sabadell i amb el temps s'ha consolidat com una formació musical de primera magnitud per la seva forta implantació popular. És l'única orquestra simfònica de l'Estat organitzada empresarialment com a societat anònima laboral amb els músics i treballadors com a propietaris i accionistes. Fins ara ha realitzat més de 900 actuacions i més de 50 enregistraments per a la ràdio i la televisió, amb un repertori que combina programes simfònics amb òpera, música contemporània i concerts populars.
L'any 1992 va rebre el Premi Nacional de Música, atorgat per la Generalitat en reconeixement a la seva trajectòria.

El director
La interpretació de valsos i danses estarà dirigida per Salvador Brotons. Brotons va néixer a Barcelona l'any 1959. Va començar a estudiar flauta per tradició familiar amb el seu pare i després va realitzar els seus estudis musicals al Conservatori Superior de Música de Barcelona, on va aconseguir els títols superiors de flauta, composició i direcció d'orquestra. Els seus professors foren, entre altres, Antoni Ros-Marbà (direcció), Xavier Monsalvatge (composició), i Manuel Oltra (instrumentació). L'any 1985 aconseguí una beca Fullbright i es traslladà als Estats Units, on assolí el doctorat en música a la Florida State University.
Brotons ha escrit un considerable nombre d'obres per orquestra, cambra i veu, i ha rebut quinze premis de composició, entre ells el Premio Orquesta Nacional de España (1977) i el Premi Reina Sofia de Composició (1991) per la seva obra Virtus per a orquestra. També ha rebut nombrosos encàrrecs de composició. Un bon nombre de les seves obres han estat editades i també enregistrades en diversos discos compactes tant a Europa com als Estats Units, amb segells com EMI, Auvidis, Albany Records, Claves, RNE, etc. Actualment és el principal director convidat de l'Orquestra Simfònica del Vallès. Des de l'any 1991 és el director titular de la Vancouver Symphony (estat de Washington) al capdavant de la qual ha estat distingit amb el premi Arts Council, atorgat pel Clark County i la ciutat de Vancouver. Al nostre país també és director titular de la Banda Municipal de Barcelona des del maig de 2008.
Salvador Brotons compagina una intensa agenda com a director d'orquestra amb la composició d'un bon nombre d'encàrrecs d'obres de tots els gèneres. També és professor de l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).

Cultura

Una persona mira la pintura de Bertrana.
La Marededéu de Besalú del Museu d'Art va ser comprada per 100 pessetes l'any 1879

La Marededéu de Besalú del Museu d'Art va ser comprada per 100 pessetes l'any 1879

Una recerca documental per publicar tot el fons a internet permet descobrir que una pintura de...

Artesans de la Bisbal col·laboren amb l´artista Santi Moix

Artesans de la Bisbal col·laboren amb l´artista Santi Moix

Joan Raventós, David Rossell i Anna Ballesté han participat en la creació d'una gran flor

L´humor de l´absurd de Faemino y Cansado omple de riures l´Auditori

Acabem de tornar d'un viatge, vam estar al centre de París, a Montmartre...», diu Javier Cansado....

Torna l´Acocollona´t amb el concurs de films i l´abracadabrant Zombiewalk

Torna l´Acocollona´t amb el concurs de films i l´abracadabrant Zombiewalk

La Setmana de Cinema Fantàstic de Girona projectarà 40 curtmetratges a concurs i estrenarà a la...

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema