Aquesta setmana arriben a les cartelleres pel·lícules que van des de la comèdia al terror, passant per la filosofia. «El Món dels Perdus» és una comèdia dirigda per Brad Silberling basada en una sèrie de televisió del 1974. Amb dos anys de demora, arriba «La Vida davant dels seus Ulls», una obra que intenta ser una reflexió filosòfica sobre la consciència i el remordiment. L'última pel·lícula de Lars von Trier, «Anticrist» és unthirller psicològic que es farà sentir al Festival de Cannes.

"No tinc cap excusa per a 'Anticrist', només la meva profunda fe en la pel·lícula, la més important de tota la meva carrera". Així justificava Lars von Trier ('Bailar en la oscuridad', 'Dogville') el març passat, a Copenhaguen, la seva terrorífica aposta, 'Anticrist' (que s'estrena demà), avançant la polèmica que tindria en el Festival de Canes.

El film, protagonitzat per Willem Dafoe i Charlotte Gainsbourg, va escandalitzar el certamen francès i va dividir la crítica, que al final va atorgar el premi a la millor actriu a Gainsbourg.

Nascuda a partir d'una depressió que va patir Von Trier fa poc més de dos anys, la història, plena de sexe i violència (s'estrenarà en alguns països amb talls), relata l'intent d'una parella de vèncer el dolor i una crisi matrimonial en retirar-se a una cabanya perduda en un bosc, coneguda com a 'Edèn'. Però la promesa de trobar el paradís es converteix en un descens a l'infern.

DESEQUILIBRI FAMILIAR

L'equilibri familiar també trontolla a ''La vida ante sus ojos', de Vadim Perelman, un altre de les estrenes de la setmana. En aquesta barreja de drama i 'thriller', basada en la novel·la de Laura Kasischke, Diana (Uma Thurman) gaudeix d'una vida perfecta amb el seu marit i filla.

Tot i això, quan s'acosta el quinzè aniversari d'un succés que va tenir lloc al seu institut, on un estudiant armat va arraconar Diana d'adolescent (Evan Rachel Wood) i la seva millor amiga Maureen (Eva Amurri), Diana comença a tenir confuses visions d'un present que ja no sembla tan idoni.

Però no tot és torbador a les sales de cinema. La comèdia d'aventura estatunidenca 'El Mundo De Los Perdidos', de Brad Silberling, basada en una sèrie de televisió dels anys 70, explica el viatge en el temps del científic Rick Marshall (Will Ferrell) a un passat llunyà. Sense armes, habilitats o intel·ligència per sobreviure en un univers alternatiu ple de dinosaures i fantàstiques criatures d'un altre món, Marshall haurà de trobar la sortida d'aquesta dimensió híbrida.

ARTS MARCIALS A TAILÀNDIA

L'acció i les arts marcials no deixen temps per respirar a la pel·lícula tailandesa 'Ong Bak 2', de Tony Jaa. La seqüela d''Ong Bak: El guerrer Muay Thai' (2003) relata el drama de Tien (Natdanai Kongthong), un nen que fuig per salvar la seva vida i no entén per què tota la seva família ha estat assassinada. Capturat per comerciants d'esclaus, el nen és rescatat per una quadrilla de bandolers que l'acolliran i l'instruiran en les arts marcials, convertint-lo en un gran guerrer. Ja adult, Tien (Tony Jaa) vol trobar resposta als misteris de la seva infància i, sobretot, saciar la seva set de venjança.

Alhora, demà divendres s'estrenarà el tràiler d'Avatar', l'esperada pel·lícula de James Cameron ('Titanic'), que arribarà a les pantalles al desembre. Aquesta aventura èpica ha esperat 14 anys per saltar del guió al 'set' (a causa dels seus detallats efectes) i explica la història d'un heroi que viu a la lluna Pandora i s'embarca en un viatge de batalles per salvar una civilització.