El cineasta banyolí Albert Serra, autor de pel·lícules com El cant dels ocells, dirigirà Pulgasari, una obra inspirada en fets reals que es programarà dins del cicle Radicals del Teatre Lliure de Barcelona, que se celebrarà entre el 13 de maig i el 5 de juny de l'any vinent.

El director del Lliure, Àlex Rigola, va presentar ahir la programació de la temporada que ve i va indicar que en el cicle Radicals s'oferiran set propostes, entre les quals va destacar les d'Albert Serra i Stifters Dinge, de Heiner Goebbels, una peça per a cinc pianos sense pianista.

L'obra del director de Banyoles, una coproducció del Lliure amb Andergraun Industry, està inspirada en fets reals i intenta oferir un "retrat poètic" del règim dictatorial de Corea del Nord, del cinema o de l'amor, a partir del segrest del realitzador coreà Shin Sang-ok i de l'actriu Choi Eun-hee.

Altres espectacles que podran veure's al cicle són Pura coincidència, de Roger Bernat; Del sagrat instint de no tenir teories, de Tomàs Aragay; una proposta de Sergi Faustino; Artefacte, de la companyia Agrupació Senyor Serrano i Versus, de Rodrigo García.

D'altra banda, la programació general de teatre barceloní estarà marcada pel retorn de l'actor i director Josep Maria Flotats, el febrer de 2010, després de 32 anys d'absència del Lliure, amb l'obra El encuentro de Descartes con Pascal Joven. La nova temporada del centre començarà el dia 17 de setembre amb Nixon-Frost.

Àlex Rigola va també destacar Riesenbutzbach (una colònia permanent), una coproducció en alemany de Christoph Marthaler i Anna Viebrock, i Der aufhaltsame aufstieg des Arturo Ui, de Bertolt Brecht, també en alemany, amb subtítols en català.

Per primera vegada des de la seva inauguració, la Sala Puigserver servirà de plataforma a Josep Maria Flotats, que, al costat d'Albert Triola, estarà entre el 24 de febrer i el 21 de març pròxims posant-se a la pell del filòsof Descartes en el debat que va mantenir amb un jove Pascal el 1647.

Rigola va mostrar la seva satisfacció pel retorn de l'actor català al Lliure, fet que, segons la seva opinió, contribuirà a "normalitzar relacions".

La temporada s'obrirà el pròxim dia 17 de setembre amb una particular proposta del text Nixon-Frost, de Peter Morgan, que ja s'ha vist en el cinema, i que el teatre barceloní oferirà en dues versions diferents.