L'estrena el passat dimecres de "Luna Nueva", la segona entrega de la saga "Crepúsculo", acapara la cartellera de la setmana, a la qual també arriba "Amelia", de Mira Nair i protagonitzada per Hilary Swank, Richard Gere i Ewan McGregor, i "Los condenados", d'Isaki Lacuesta.

Robert Pattinson i Kristen Stewart tornen amb "Luna Nueva"

Després de l'èxit de la primera part, "Crepúsculo" s'ha convertit en un fenomen tant literari com cinematogràfic. En aquest nou capítol de la saga, "Luna Nueva", dirigit per Chris Weitz, la parella formada pel vampir Edward Cullen (Robert Pattinson) i Bella Swan (Kristen Stewart) protagonitzen de nou una història d'amor pura.

Amb la marxa d'Edward, Bella es recolçarà en la seva relació amb Jacob Black (Taylor Lautner), un amic de la infància que l'ajudarà a superar la pèrdua del seu estimat. Però, Jacob amaga un misteriós secret, que Bella descobrirà i que li farà saber el motiu pel qual Edward la va deixar.

Hilary Swank, Richard Gere i Ewan McGregor junts en "Amelia"

Dirigit per Mira Nair, aquest llargmetratge narra l'extraordinària vida de la llegendària pionera de l'aviació Amelia Earhart (Hilary Swank). I és que Earhart va ser per a molts una visionària, apassionada, somiadora, lluitadora i un veritable mite.

Després de ser la primera dona en creuar l'Atlàntic, Earhart es va convertir en la inspiració de personatges com Eleanor Roosevelt (Cherry Jones), el magnat del món editorial i marit George P. Putnam (Richard Gere) i el seu amant, el pilot Gene Vidal (Ewan McGregor). El 1937, decideix donar la volta al món en solitari.

"Los condenados" busquen les restes del seu company

Després de passar per la Secció Oficial del Festival de Sant Sebastià, aquest llargmetratge dirigit per Isaki Lacuesta narra la història de Martín (Daniel Fanego) un antic militant que després de trenta anys d'exili a Espanya rep la trucada de Raúl (Arturo Goetz), un dels seus camarades.

Els dos companys intentaran rescatar les restes d'Ezequiel, desaparegut després d'un atac contra els militars. Durant l'excavació clandestina es reuneixen els amics i familiars del mort. Els vells amics, condemnats a viure junts durant uns dies comprovaran la tensió que existeix entre ells.

"Tenderness", un thriller protagonitzat per Russel Crowe

L'australià John Polson dirigeix aquest thriller el protagonista del qual és Eric (Jon Foster), un estudiant d'institut que assassina els seus pares. Anys més tard, apareix Lori Cranston, una noia atrevida fascinada per la història del parricidi que s'escaparà amb Eric.

Però l'instint assassí del jove preocupa al tinent Cristofuoro (Russell Crowe), responsable del cas. Mentre Eric i Lori segueixen amb la fugida, Cristofuoro els persegueix de prop. No obstant això, el que Eric no sap és que Lori està col•laborant amb la policia per allargar una trampa.

Un viatge pels Estats Units a "Un lugar donde quedarse"

L'oscaritzat britànic Sam Mendes dirigeix aquesta comèdia coproduïda entre el Regne Unit i els Estats Units, en què es desenvolupen els girs còmics i les sorpreses emocionals de la parella formada pels trenta Burt (John Krasinski) i Verona (Maya Rudolph) durant el seu viatge per Amèrica del Nord.

Burt i Verona van a tenir un fill i es pregunten on s'assentaran i criaran el nen. Per això, faran un viatge per visitar amics, parents i avaluar ciutats. Però, una trucada els farà anar a Miami a veure un parent que els farà definir la seva llar.