Milers de persones es van aplegar ahir a la nit al pavelló de Girona Fontajau per gaudir d'una festa d'aniversari molt especial. La popular banda Estopa, integrada pels germans Muñoz, va voler celebrar amb el públic gironí els seus deu anys de trajectòria musical. Amb un directe enèrgic i vitalista, els de Cornellà de Llobregat van anar desgranant tots aquells temes que els han situat com un dels grups de referència de la rumba a Espanya.

El recital es va basar en Estopa X Anniversarivm, el seu sisè àlbum d'estudi, que els ha servit per fer un repàs a la seva exitosa trajectòria com a músics. A Girona, els dos germans van interpretar, entre altres temes: Poquito a poco, Nasío pa' la alegría, Bossanova, Jardín del Olvido i clàssics com ara Me falta el aliento.

L'àlbum amb què els germans Muñoz han volgut celebrar el seu desè aniversari ha arribat al més alt de les llistes de vendes espanyoles des del seu llançament el passat 17 de novembre, aconseguint així esgotar les entrades a tots els concerts de la gira que s'han realitzat fins al moment. Estopa, que acompanya aquest disc amb un gran tour per tot Espanya, es converteix així en un dels valors més populars de la música a l'Estat espanyol, amb més 3,5 milions de discos venuts a les seves esquenes.

Ahir a Fontajau van demostrar que continuen amb la mateixa energia que els va caracteritzar des del principi, demostrant però que han anat madurant al llarg dels anys, introduint nous estils a la seva música, que barreja el rock i la rumba com cap altre.