la sisena campanya d'excavacions Des del passat juliol, tres torns de camps de treball han operat a Vidreres.A l'ala nord s'hi han localitzat tres sitges, dues de les quals són anteriors al segle XIII.L'enterrament localitzat al sector de l'habita-ció sud-est, i anterior a la construcció del castell.

Des del passat 5 de juliol, el castell de Sant Iscle de Vidreres ha acollit una nova campanya d'excavacions arqueològiques, que en aquest cop han servit per consolidar per primera vegada alguns dels elements més malmesos d'aquesta construcció, ja documentada l'any 1194.

S'ha dut a terme una tasca intensiva a diversos punts del castell, i en el cas d'aquestes consolidacions, s'han centrat en dos murs que presentaven serioses deficiències que han quedat ja subsanades. Per un part, s'ha treballat en un mur que separa el sector 9 (a l'habitació sud-est) de la veïna habitació 14. En aquest cas, s'havia observat que la part superior estava en molt mal estat i que hi havia esllavissades, problema que ja ha estat resolt. Pel que fa a la muralla sud, se n'ha arranjat una part de la cara interior, que havia perdut part del seu aparell vist, i se n'ha consolidat la part superior del sector més enderrocat.

A banda de les tasques de consolidació, s'ha excavat gairebé en la seva totalitat l'ala nord de Sant Iscle, descobrint un nivell d'incendi del segle XV. Una altra de les troballes remarcables en aquest sector ha estat la de tres sitges, una de les quals data dels volts de l'any 1400, i les altres dues anteriors al segle XIII.

A la coneguda com a habitació sud-est, se n'ha excavat una meitat (la oest), constatant com la cisterna que hi ha en aquesta sala va ser construïda a principis del segle XV. A banda, se n'ha documentat tant el seu sistema de recollida d'aigua de pluja mitjançant una canalització, així com el seu sobreeixidor i el canal de desguàs. En aquest sector s'hi ha documentat també una petita habitació molt tardana (datada de la segona meitat del segle XV), així com les restes d'un enterrament anterior a la construcció del castell, com els que van aparèixer l'any 2007 sota la torre de l'homenatge.

Pel que fa a les actuacions endegades a l'ala est del castell, s'han centrat en extreure els enderrocs i delimitar-hi una nova habitació, que ha quedat pendent d'excavació en properes campanyes.

I en darrer lloc, a l'ampliació oest també s'hi han extret els enderrocs i s'hi han començat a delimitar diverses subdivisions. A l'estança nord d'aquesta ampliació, s'ha pogut constatar el que semblen les restes d'una escala que conduïa al desaparegut segon pis del castell. Val a dir que part de la campanya també s'ha centrat a l'exterior, excavant part del gran farcit que s'estén al nord de la capella.

Aquests treballs, finançats per l'Ajuntament vidrerenc i realitzats a través de tres torns de camps de treball adscrits a la Generalitat, i gestionats pel Grup d'Esplai Vidrerenc, s'han dut a terme sota la direcció de l'arqueòleg Joan Llinàs i Pol (pertanyent a Janus S.L, l'empresa encarregada de les tasques de recerca en aquest monument) i d'un oficial d'arqueologia de la mateixa empresa.