El Conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha acceptat els 10 M? que li ha ofert l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, per atenuar les retallades al sector cultural. Mascarell s'ha compromès a retornar aquests diners, i ha advertit que els problemes de la cultura catalana no se solucionaran amb l'aportació de l'Ajuntament barceloní.

"Si el problema de la cultura catalana se solucionés amb 10 milions estaria molt content, però lamentablement és una mica més complicat", va remarcar ahir Mascarell en valorar l'acord amb l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu. El conseller va minimitzar les retallades pressupostàries en matèria de Cultura i va destacar que hi ha una "realitat cultural extraordinàriament interessant" darrere de la crisi.

L'aportació municipal afectarà els equipaments amb participació de l'Ajuntament barceloní, com el Liceu, el MACBA, l'Auditori i alguns museus, mentre que en quedaran exclosos els equipaments que depenen al cent per cent de la Generalitat, com el Teatre Nacinal o el Museu d'Història de Catalunya.

D'altra banda, Mascarell s'ha manifestat amb "absolut respecte" davant el fet que el CONCA, organisme que assessora la seva conselleria, s'hagi afegit a la manifestació convocada per diverses entitats per al proper dia 21 de març contra la retallada pressupostària.