La rectora de la UdG, Anna Maria Geli, va assegurar ahir que s'està "avançant en les negociacions" amb la Generalitat per aconseguir que la tisorada se situï en 6,5 M?, per comptes dels 9,5 M? que inicialment s'havia dit que es retallarien al pressupost de 94,5 M? presentat a principis d'any. Segons Geli, si s'arriba a aquest punt de 6,5 M? "no hi haurà risc per a la qualitat ni el futur" de la UdG.

Amb el manteniment de l'oferta de màsters per al curs vinent, Geli vol llançar un "missatge" en el sentit que, tot i la retallada, s'intenta buscar "la manera de tirar endavant amb els mateixos programes, projectes i nivell de qualitat". Així mateix, va remarcar que els estudis de segon grau és probable que s'hagin de reajustar en el marc del sistema català, especialment en aquelles universitats on l'oferta de graus i la de màsters no és tan equilibrada com a la UdG.

La rectora va posar en relleu que la universitat gironina ha estat "molt prudent" en les seves despeses, de manera que ha anat oferint els estudis que "el territori necessitava", amb un desplegament "molt ajustat i assenyat". Tot i això, és conscient que hauran de respondre les demandes de la Generalitat i ho intentaran fer ajustant "les despeses excessives", i no pas retallant aspectes "que restin qualitat". La rectora va recordar que en quinze dies o tres setmanes, la Generalitat presentarà els pressupostos. La rectora s'ha reunit els darrers dies amb el personal d'administració i serveis, el personal investigador, i els representants dels estudiants.