La xarxa social Facebook compta ja amb 15 milions d'usuaris actius a Espanya, segons que van informar ahir els responsables d'aquest gegant mundial de la informàtica. Aquests van indicar que els internautes espanyols han "madurat tecnològicament" de manera que accedeixen a aquest portal no només a través de l'ordinador, sinó usant dispositius mòbils i tablets.

Un de cada tres usuaris accedeix a Facebook de forma habitual; més del 90 per cent dels registrats pugen fotografies a aquesta plataforma; i el 80 per cent de les empreses espanyoles ja tenen una pàgina pròpia al portal, segons que van indicar els mateixos responsables.

Aquestes són xifres que apunten a la creixent popularitat de la xarxa social; cal recordar que la plataforma no es va traduir a l'espanyol fins l'any 2008, quan ja en duia quatre en funcionament.

L'era de la "compra social"

Els responsables de Facebook també han volgut destacar que actualment, l'ús d'aquest portal ja és intergeneracional, i que s'ha convertit en una eina molt útil per a la comunicació entre fills, pares i avis.

Segons que va apuntar en un comunicat la directora comercial de Facebook a Espanya, Irene Cano, les xifres d'usuaris de la seva empresa indicarien que "hem entrat en l'era de la "compra social"", donat que a través d'aquesta xarxa "la gent acudeix als seus amics per demanar consell abans de comprar alguna cosa. Entre ells hi existeix un efecte viral amb què abans qualsevol marca no podia sinó somiar", va afirmar Cano.