El cuiner Joan Roca ha afirmat avui a Efe que ni sap ni vol pensar en la possibilitat que el seu restaurant, El Celler de Can Roca, passi a ocupar aquest any el primer lloc de la llista dels 50 millors del món que elabora la revista britànica Restaurant, i de la qual ara és el número 2.

"Ni ho sabem ni volem pensar en això, ens prenem amb distància aquestes distincions", ha dit Roca després de recollir en nom seu i en el dels seus germans Josep i Jordi, amb els quals regenta El Celler, el premi al millor restaurant d'Espanya atorgat pels lectors de la revista Gourmets amb motiu del seu XXXV aniversari.

Roca ha incidit en que "és difícil valorar de manera objectiva un restaurant", i ha recordat que aquest tipus de llistes són com "una muntanya russa" en la que un any s'està al número dos i, al següent, en el 25.

"Si passés seria bonic, però no volem obsessionar-nos, ja ens ruboritza bastant estar al número dos", ha afegit el xef, qui també compta amb tres estrelles de la guia Michelin.

Al costat del Celler de Can Roca com a millor restaurant, ha estat premiat com a millor cuiner Ferran Adrià, el guardó del qual ha estat recollit per Juli Soler, copropietari del Bulli.

Com a millor cap de sala i sommelier han estat distingits, respectivament, Ignacio Costoya i Javier Gila, i el premi a la personalitat vinculada a la gastronomia ha estat per al periodista Víctor de la Serna.

Custodio López Zamarra (Zalacaín) ha recollit el premi a la trajectòria hostalera i Arturo Pardos, el de llibre gastronòmic més rellevant per " Cómo quiero que me sirvan el vino".

També han estat guardonats el diari El Mundo, la cadena hotelera NH i El Club del Gurmet d'El Corte Inglés.

Aquests premis han estat lliurats dins del XXVI Saló de Gurmets, que se celebra des d'avui i fins al dijous a IFEMA amb presència de 1.050 expositors, 30.000 productes d'alta gastronomia i la previsió de rebre uns 80.000 visitants.