El parlament israelià ha aprovat per unanimitat una llei que obliga les empreses de publicitat a informar els ciutadans quan editi les fotografies de les seves campanyes amb programes de tractament d'imatge com el popular Photoshop, o d'altres de similars.

De la mateixa manera, la llei també prohibeix l'ús de models massa primes a la publicitat, per evitar que es contractin noies amb un pes massa baix i així no haver d'anunciar que s'ha usat Photoshop per simular-les més primes.

Una de les impulsores de la legislació, la diputada Rachel Adatto (pertanyent al partit centrista i opositor Kadima), va explicar que considera que la difusió de fotos de models per un per molt per sota del normal pot contribuir a l'augment de casos d'anorèxia entre les joves israelianes.

D'aquesta manera, la nova normativa prohibirà mostrar imatges de models masculins o femenins amb un índex de massa corporal de 18,5 o menor, segons la parlamentària.

Israel es converteix així en el primer país que aprova una llei similar. Segons Adatto, la normativa canviarà la situació actual, on models de pes molt baix suposen un ideal per a nens i joves, "empentant-los a la terrible maledicció dels trastorns alimentaris".