El Dia de la Terra se celebra avui arreu del món per reclamar una major atenció sobre la crisi ambiental, i encara quqe 42 anys després de la seva primera edició la conscienciació ciutadana ha augmentat, encara queden reptes.

Els qui segueixen la convocatòria reconeixen que per ser de seguiment popular i espontani, la celebració no té una agenda oficial. Per exemple, a Madrid es farà una cercavila "crítica i reivindicativa" centrada en problemes com el canvi climàtic, la pujada de preus del transport públic o el projecte de casinos Eurovegas.

La directora d'Amics de la Terra, Liliane Spendeler, ha explicat que es tracta d'un dia "per demostrar als poders públics, a través de la celebració i la consciència ambiental, que ocupar-se de la Terra és molt important". A més, és una diada que "pertany a la gent", enfront de celebracions "més institucionals".

De la seva banda, el portaveu d'EQUO Juan López de Uralde ha assegurat que en aquests 42 anys s'han solucionat problemes "de caràcter local", però que els indicadors "més importants" a nivell global han empitjorat.