La colla Iris de Catalunya Nord ha participat en el massiu lipdub celebrat a Perpinyà. D'aquesta manera el conjunt rossellonès ha mostrat la sardana a aquesta gravació que vol tenir una repercussió internacional per reivindicar la llengua catalana. Perpinyà ha estat la seu d'aquesta manifestació en què més de 7.100 persones han intervingut en aquesta gravació de vídeo sense interrupcions.

Hi han participat tot tipus de manifestacions culturals catalanes i rosselloneses com castellers, falcons, grups de teatre i correfocs, i entre ells, la sardana l'ha representada la colla Iris Catalunya Nord. Els dansaires de la colla han ballat a la plaça de la Llotja de Perpinyà vestits amb el seu vestit oficial d'exhibicions. Un cop acabada la gravació, també han ballat amb els assistents que ho han desitjat al peu de Castellet. La cobla Sol de Banyuls s'ha encarregat de la part musical de l'esdeveniment.

La colla celebra aquest 2012 els seus cinc anys d'existència i participarà i organitzarà diversos esdeveniments sardanistes.