La Creu Roja ha obert la seva tradicional campanya de recollida de joguines per a Reis, que aquest any arriba a la seva vintena edició i que preveu recollir unes 45.000 joguines per repartir a uns 20.000 nens i nenes, una xifra de menors en situació de necessitat que és el doble que la de fa quatre anys.

El president de la Creu Roja a Catalunya, Josep Marquès, va informar ahir durant la presentació de la campanya que aquest any un total de 1.200 voluntaris participaran en la recollida de joguines a 309 municipis catalans.

La Creu Roja aquest any ha rebut una allau d'empreses que han sol·licitat col·laborar en la campanya i des de gener ja ha distribuït ajudes bàsiques d'alimentació, roba i material escolar a 80.000 nens i nenes.

La campanya Apropa'ns a la il·lusió! Un gest, una joguina! estarà oberta des d'ahir fins el 4 de gener, té com a objectiu que tots els nens de Catalunya tinguin almenys una joguina la nit de Reis, va explicar la directora de Creu Roja Juventud, Iolanda Gargallo, que va reivindicar els valors de les joguines educatives i no sexistes.