Bugarach, un petit poble del sud de França, a seixanta quilòmetres de Perpinyà, és un dels punts de planeta que més està captant l'atracció. Està presidida per un pic de 1.231 metres que és la clau per entendre el fenomen. Desenes de persones creuen que la muntanya servirà de pista d'aterratge per a una nau nodrissa extraterrestre que salvarà de l'hecatombe uns quants elegits.

Des de fa un parell d'anys, ha corregut la veu en ambients esotèrics que aquest pic francès és l'únic lloc on es sobreviurà a l'apocalipsi augurada pel calendari maia. El dibuix de la muntanya hi tindria molt a veure.

Aquesta possibilitat es va anunciar a través de les xarxes socials i ha provocat una allau de visitants, periodistes i policies que intenten mantenir l'ordre en un poble que només té 188 habitants.

Vista l'allau de gent que s'hi estava a plegant ja des d'inicis de setmana, les autoritats locals han decidit tancar l'accés per evitar els curiosos. Tota la zona està essent acordonada per desenses de policies i bombers desplegats expressament per controlar l'entrada al poble. Fins i tot hi ha previst desplegar els espeleòlegs per controlar les coves del petit poble.

També hi ha qui gent que busca evitar ser víctima de la "fi del món" provant sort a la muntanya Rtanj, a Sèrbia, un lloc del qual es diu que podria oferir refugi davant el cataclisme. Amb forma de piràmide i 1.565 metres d'altura, les llegendes i la màgia envolten aquesta muntanya situada a 200 quilòmetres de Belgrad.

Base OVNI, receptacle d'energies misterioses, resta d'una civilització perduda... Els amants de l'esotèric veuen en Rtanj un lloc màgic, una creença que, amb l'anunciada apocalipsi molt a prop, ha portat a molta gent a reservar habitació en els dos hotels de la zona per al fatídic dia 21. Altres han començat a pujar la muntanya per quedar-s'hi tot el dia 21.

"És senzillament impossible que amb només l'assentament del sol i influències atmosfèriques es creiï alguna cosa com la muntanya Rtanj", declara Sasa Nadjfeji, del Centre Esperit de Rtanj, que reivindica els valors misteriosos d'aquest indret.