L'alcalde de Girona, Carles ??Puig??demont, i el president de l'Institut d'Estudis Catalans, Salvador Giner, van presentar ahir a Girona el primer volum del llibre Catàleg dels manuscrits de les obres de Francesc Eiximenis, OFM, conservats en biblioteques públiques. El llibre ha anat a cura de Jaume de Puig i Oliver i Josep Perarnau i Espelt, i ha estat publicat per l'Institut d'Estudis Catalans i la Facultat de Teologia de Catalunya, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Girona i la Universitat de Girona. La publicació se suma a la commemoració del sis-centè aniversari de la mort de Francesc Eiximenis, l'any 2009.

L'acte va comptar amb la participació de la professora de la Facultat de Filologia de la Universitat de Barcelona, Gemma Avenoza; del director de l'Institut de Llengua i Cultura Catalanes de la Universitat de Girona, Sadurní Martí; del professor del Departament de Filologia i Comunicació de la Universitat de Girona, Xavier Renedo, i del membre de l'Institut d'Estudis Catalans, Jaume de Puig.

Segons Sadurní Martí, "el darrer cens complet de manuscrits d'Eiximenis, publicat l'any 1928, en llistava 140, que ja era un número enorme; en el nou catàleg que publiquem ara passem a 219. És un salt espectacular i dóna idea de l'impacte que devia tenir Eiximenis en el seu temps, que encara està gairebé per avaluar".