Aquest migdia s'inaugura a la Sala de Graus de la Facultat de Lletres de la Universitat de Girona IdentitArt. Identitats en construcció, un projecte ideat per un grup d'alumnes del grau d'Història de l'art que vol reflexionar sobre la construcció de l'individu i com aquest procés queda afectat per un ambient marcat per les noves tecnologies, els moviments migratoris i els intercanvis culturals.

IdentitArt és una exposició virtual que es pot visitar al bloc www.identitart.wordpress.com. El fil temàtic de l'itinerari artístic és el concepte d'identitat, partint de la idea que avui dia, en el panorama del món contemporani, s'observa una dicotomia entre l'homogeneïtat del sistema politicoeconòmic i tecnòcrata i l'heterogeneïtat de la diversitat cultural de la nostra societat.

Aquest context ha modificat la construcció de la identitat: l'individu, que considerava la seva personalitat -sota una visió romàntica- com a única, exclusiva, inherent, inamovible i permanent, ha viscut la dissolució d'aquests valors a favor de la instauració d'una identitat plural i dinàmica.

D'aquesta manera, tenint en compte l'intercanvi cultural produït per moviments migratoris i facilitat per les noves tecnologies, hauríem de parlar d'identitats múltiples, mal·leables i fluïdes.

Per poder mostrar la complexitat que comporta la construcció de les identitats en la contemporaneïtat, el projecte s'estructura en quatre apartats. El primer bloc, Metamorfosis, està dedicat a la primera etapa de construcció identitària: la infància. Centrant-se en el propi reconeixement de l'infant com a base de la personalitat, la mostra analitza el món dels somnis i l'inconscient des de la perspectiva dels contes.

El segon bloc, anomenat (Auto)retrats, es basa en el retrat i l'autoretrat com a recursos per explorar les diverses cares de la identitat.

Gèneres, el tercer apartat, parla de la relació que s'estableix entre l'home i la dona en la societat que, juntament amb les problemàtiques de gènere, determina les identitats femenines.

Finalment, a Alteritats, el quart episodi del recorregut, se'ns proposa reflexionar sobre la construcció de la identitat respecte a les diverses cultures i com l'intercanvi que caracteritza el nostre món implica xocs culturals i influències mútues.