Les pintures murals històriques descobertes durant les obres de recuperació de la capella del Roser, un exemple d'arquitectura renaixentista que forma part del conjunt de l'església de Sant Domènec de Girona, propiciaran una classe en viu de restauració de pintura adreçades als alumnes d'Història de l'Art de la UdG.

Segons va anunciar ahir el vicerector de Relacions Institucionals, Societat i Cultura de la UdG, Joaquim M. Puigvert, les pintures del cambril esdevindran "un privilegi per a estudiants i professors d'Història de l'Art que podran assistir, en viu, al procés de restitució d'una obra d'art".

Puigvert va participar a la presentació d'aquest nou equipament universitari del Campus Barri Vell, recentment recuperat gràcies a un ajut del Ministerio de Fomento.

Al mateix temps que es presentava la capella del Roser com un element de l'"ambiciós" projecte de restauració del conjunt de Sant Domènec, es va donar a conèixer la programació de cloenda de la Primavera Cultural de la UdG. La rectora, Anna Maria Geli, va valorar les associacions de la UdG com "autèntiques ambaixades de la universitat i de la ciutat de Girona". La festa de cloenda inclourà -diumenge dia 26- la projecció de l'audiovisual 20 anys de l'Aula de Teatre de la UdG (18h), el concert extraordinari del Cor de la UdG, amb la participació de cantaires i excantaires de la universitat, que interpretaran el Rèquiem de John Rutter (19h); l'entrega de les distincions de la UdG a les associacions i entitats culturals i esportives que celebren el seu 15è i 20è aniversari, i una actuació d'Els Xoriguers a la plaça de Sant Domènec.