L'hotel Guitart Monterrey, ubicat al municipi de Lloret de Mar, es prepara ja per acollir als artistes que actuaran del 20 de juliol al 16 d'agost en el festival de Cap Roig.

El director d'aquest establiment, Rafael Silva, ha confirmat a Efe que Elton John, que inaugura la cita, ha reservat ja dotze habitacions, dues d'elles suites.

Una altra de les actuacions més esperades és la de Mark Knopfler, el qual va ser líder de la banda Dire Straits, la reserva de la qual és de vint-i-dues habitacions.

Enrique Iglesias, que posa el tancament al festival de Cap Roig, necessita 33 de les 200 habitacions de l'hotel Guitart Monterrey per allotjar a tota la banda i al seu equip de producció, mentre que Pablo Alborán n'ha reservat 20.

L'estada dels artistes depèn de la intensitat de la seva gira i, mentre alguns amb prou feines passen les hores posteriors al concert, altres descansen diversos dies a Lloret de Mar.

Els músics que desfilen durant l'estiu per Cap Roig gaudeixen també del servei de restauració de l'hotel Guitart Monterrey, encara que les seves preferències gastronòmiques comprenen un ampli ventall de gustos.

Rafael Silva recorda especialment el cas del gal·lès Tom Jones, declarat sibarita que, lluny de conformar-se amb un sopar lleugera després del seu concert, es va decantar a una hora pròxima a les dues de la matinada per 'foie' i per un 'magret' d'ànec regats amb una ampolla de xampany.

Lluny de tancar aquí la nit, el cantant va acudir al club que alberga l'hotel i que ja estava tancat, el Prince, i va reclamar la presència d'una parella de nuvis a la qual havia vist durant el dia i dels seus convidats per fotografiar-se amb ells i compartir unes hores.

Rafael Silva recorda noms d'altres artistes de tracte pròxim "com David Bisbal o Alejandro Sanz" i subratlla que la majoria d'artistes que passen per Cap Roig són "molt amables, sense rareses ni manies estranyes".

Silva assenyala únicament que les grans figures, entre les que cita a Julio Iglesias o a Alejandro Sanz, "funcionen com una Fórmula 1 amb totes la seva activitat del dia programada pels seus ajudants minut a minut".

A menys d'un mes per a l'estrena de Cap Roig, el Guitart Monterrey ja es prepara per a una nova edició, inclosos factors com el dels 'fans', als quals Lloret de Mar ja s'ha acostumat i que, segurament, es repetirà aquest any.