La tardor teatral de Girona, amb el festival Temporada Alta en la seva vint-i-dosena edició, oferirà al voltant de 90 espectacles, entre el 3 d'octubre i el 8 de desembre de 2013, en una oferta cultural que es centrarà en les estrenes i noves produccions, propostes internacionals i diversitat de gèneres i llenguatges.

D'entre els noms més destacats de l'edició d'enguany, cal destacar la nova producció dels anglesos Propelles ja habituals al festival, Somni d'una nit d'estiu, al costat d'una proposta de l'uruguaià Roberto Suárez, Bienvenido a casa o el nou text de Romina Paula, Fauna, i la visita de Maria Friedman, la reina dels musicals que tona deu anys després a Temporada Alta.

Avui es posen a la venda a les 10 del matí les entrades per als primers espectacles; les obres Primer Amor i Faemino y Cansado, Jo Mai, Operetta i els concerts de Melendi i Manel, entre d'altres actuacions. El cartell d'enguany el conformen majoritàriament estrenes i espectacles internacionals -prop de 30 aquest any-, oferint més espectacles però redueix el nombre de funcions.

Temporada Alta agruparà, doncs, teatre, dansa, música, performance, circ, nous llenguatges i programació familiar, així com, un any més, organitzarà el Torneig de Dramatúrgia i organitzarà la Setmana de Programadors-Creació Contemporània.

Els anglesos Propeller, sempre centrats en la figura de Shakespeare, ja han estat a Girona en cinc ocasions. Enguany serà el torn de l'obra Somni d'una nit d'estiu, amb la seva habitual adaptació formada només per homes, com marcaven les normes de l'època isabelina. Una obra plena de matisos disfressada de faula d'amor.

El cartell d'enguany pertany al fotògraf Josep Maria Oliveras. El formen tres elements -una cinta mètrica de cosidora, un fòssil i una petita peça de fusta- i resumeixen "l'esperit de Temporada Alta en un retrat". Oliveras assegura que el personatge que el protagonitza "amb el mínim vol impactar i emocionar". I, afegeix, "té una duplicitat: és un actor i un espectador alhora". Per últim, la peça de fusta que hi ha a la part inferior de la imatge recorda una estrada o les taules d'un escenari. "He volgut fer una imatge impactant, que obligui a demanar el què representa", subratlla l'artista. La fotografia en el cartell del festival és un fet poc ocasional.