El Cinema Truffaut va acollir ahir al vespre la preestrena del documental Intimitats Germans Roca, dirigit per David Gimbernat i Pere Solés. El film l'ha impulsat la productora gironina DDM Visual i ha estat rodat a Girona, Nova York i Valença, a França. La proposta fuig del típic format de documental de cuiners i se centra a explicar com els artífexs del millor restaurant del món han aconseguit, partint de la tradició i sense renunciar als seus orígens, convertir el bar de barri dels pares en el número 1 de la cuina mundial. La majoria de membres de la família Roca van ser presents a la projecció. El documental es podrà veure al programa "Sense ficció" de TV3 el proper 11 de febrer.

Una idea gironina

La idea del film va partir de la productora gironina DDM Visual. Televisió de Catalunya s'ha encarregat de la producció del documental, amb la col·laboració de Paral·lel 40.

Tal com van comprovar els assistents a la preestrena que ahir van omplir el cinema Truffaut, Intimitats Germans Roca no és un documental més sobre cuina sinó que busca acostar-se a la vessant més familiar i personal dels germans Joan, Josep i Jordi Roca i explicar com han aconseguit arribar a dalt de tot de la cuina mundial partint de l'experiència dels pares, que fa dècades que regenten un bar-restaurant al barri de Taialà-Germans Sàbat, a Girona. Restaurant on, per cert, encara cuina la seva mare i on ells van cada dia a dinar i fer el cafè.

L'acte, que va ser presentat pel crític de cinema Guillem Terribas, va comptar amb la presència de la regidora de Turisme i Comerç de l'Ajuntament de Girona, Coralí Cunyat; dels membres de la família Roca; dels directors del documental, David Gimbernat i Pere Solés; del director del programa Sense Ficció, Joan Salvat; del cap de documentals i nous formats de TV3, Miquel Garcia; del coordinador de continguts documentals de TV3, Manel Raya, i de la productora executiva de programes documentals de TV3, Muntsa Tarrés.