En record de Mercè huerta

22.07.2015 | 15:34

«Volem quedar-nos amb el record del seu somriure perenne, de la seva educada elegància...»

El mes de març de l'any passat, els Amics del Museu d'Art de Girona inauguràvem, al nostre local del C/ Ciutadans, l'exposició Essencial, de la pintora i amiga Mercè Huerta. Llavors no ho sabíem, és clar, però aquesta mostra d'abstraccions estilitzades basades en la seva particular visió de la natura seria la darrera presentació pública del seu treball. Ara, en l'hora de la seva mort, la recordem contenta el dia de la inauguració, amb aquella energia i la força tranquil·la que emanava, feliç de compartir la seva feina amb els molts amics que s'hi van apropar. Amb aquesta exposició culminava una llarga relació de la Mercè amb la nostra Associació, de la qual era «Amiga honorària», i amb qui havia col·laborat també en altres ocasions, per ?exemple, oferint-nos una obra seva per editar una de les serigrafies de la nostra sèrie.
Ja arribarà el moment de fer un balanç i un estudi més acurat de la trajectòria artística de la Mercè, que de fet ja va ser recollida el 2008 en una important exposició retrospectiva. Sí que voldria insistir ara, com ja va fer ella mateixa, en el valor que té haver seguit una trajectòria com la seva essent una dona artista, en un temps i un país en què aquesta no ha estat pas una condició gens fàcil. A la valoració del seu treball artístic caldrà afegir-hi també la de la seva extraordinària feina com a docent, que tantes satisfaccions li va donar; i finalment, hem de reconèixer també aquí la seva extraordinària generositat amb la seva ciutat, compartida amb en Narcís-Jordi, i materialitzada sobretot en la donació de la casa Masó i del seu arxiu personal. Avui, tanmateix, volem quedar-nos amb el record del seu somriure perenne, de la seva educada elegància, de la seva acollidora amabilitat. Descansa en pau, Mercè.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema