Controlar des de les ulleres qualsevol aplicació d'un telèfon mòbil. Això és el que permeten unes noves ulleres intel·ligents, tant de vista com de sol, que permeten interactuar amb el telèfon intel·ligent o la tauleta i, fins i tot, rebre trucades o notificacions de xarxes socials.

La tecnologia fa temps que va arribar a la nostra vida per quedar-s'hi i cada vegada són més els objectes que fan el nostre dia a dia una mica més senzill, però l'empresa il·licitana Weón Glasses ha anat més enllà i ha creat unes ulleres de pasta i estètiques -que podrien trobar-se en qualsevol òptica- capaces de controlar qualsevol activitat del dispositiu mòbil.

Un cop connectades al telèfon a través d'una aplicació, aquestes ulleres permeten a l'usuari rebre notificacions de xarxes socials o trucades i distingir-les a través de llums, així com controlar la música, canviar de cançó i realitzar gravacions de vídeo o veu, assenyala un dels dos impulsors del projecte, Santiago Ambit.

D'aquesta manera, aquestes ulleres ultralleugeres (només pesen 27 grams) disposen de dos botons per al control remot del dispositiu mòbil, camuflat en una de les branques, que inclou el port mini-USB per a la seva càrrega.

A més és possible activar la càmera del darrere i la davantera, amb un clic a la branca i inclou un sistema de localització en cas de pèrdua, amb la qual l'usuari pot trobar les ulleres a través de l'aplicació mòbil i viceversa. Per això, cada unitat incorpora un xip Bluetooth 4.0, una bateria i un LED de notificacions que pot ser configurat amb 256 colors i amb diferents varietats de parpelleig.

Els impulsors del projecte, Santiago Ambit i Ricardo Uries, es desmarquen de les anomenades ulleres "cyborg" com les Google Glass que, segons ells, "no estan pensades per a gent que porta ulleres sinó per aquells que no les porten". Per això la seva idea es troba a mig camí entre unes ulleres formals i unes "cyborg".

"S'encén la llum a l'interior de les ulleres i l'usuari va al mòbil per mirar-lo. És una cosa senzilla que et connecta amb el mòbil una mica més, sense tenir una pantalla davant i no estar hiperconnectat", argumenta Ambit.

La idea d'aquestes ulleres intel·ligents va ser patentada el 2012 i tres anys després ja es poden adquirir a 83 països de tot el món. Actualment estan tancant acords de distribució als Estats Units, Canadà i l'Orient Pròxim.

A hores d'ara, l'aplicació només està disponible per a Android i iOS, però en breu estarà a punt per a Mac i PC.