Un informe recull les aportacions socials i culturals de les religions

El Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa ha iniciat una sèrie de documents sobre temes que afecten l'àmbit religiós i la vida pública

09.08.2015 | 07:18
Un informe recull les aportacions socials i culturals de les religions

Al llarg dels segles les tradicions religioses han contribuït a la millora de diversos aspectes de les societats en les que es troben inserides, més enllà del context cultural específic on hagin nascut. Aquesta contribució és la que vol destacar el document: L'aportació de les tradicions religioses dins les societats obertes. Les religions com a capital sociocultural, que pretén recordar la contribució de les tradicions religioses.

És el segon informe publicat pel Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa i s'emmarca dins de la col·lecció de documents sobre matèries que afecten l'àmbit religiós i la seva expressió en la vida pública. El document té com a propòsit ser una font de reflexió i a la vegada coneixement que pugui endinsar els seus lectors en nous espais de trobada i diàleg dins de la globalització i la gran diversitat en que esta summergit el món.

Recordar a la societat civil sobre el que les religions han aportat centenàriament, i en alguns casos milenàriament, al seu entorn sociocultural. També posar en relleu quines són les principals aportacions d'aquestes tradicions en diferents àmbits molt diferenciats com poden ser les arts, l'economia, l'educació, la salut, la immigració, el diàleg ecunèmic i interreligiós o bé en l'àmbit més espiritual.

El document també fa una reflexió sobre el paper de l'Estat, que encara que no tingui la funció de promoure uns valors espirituals ni tampoc privilegiar una tradició religiosa determinada, és positiu que les institucions que el conformen col·laborin amb les diverses iniciatives de caire social que sostenen i desenvolupen els creients de les diverses tradicions religioses en favors del creixement humà així com la defença dels que estan més desfavorits en l'actualitat.

El document ha estat creat pel Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa, una òrgan col·legiat que assessora la Generalitat en temes referents als afers religiosos en tot Catalunya. Les seves funcions principals són proposar actuacions i plantejaments en el marc de les relacions amb les diferents esglésies, confessions i comunitats religioses que compleixin la seva activitat en l'àmbit català, assessorar en relacions de col·laboració o de cooperació itambé informar sobre qüestions religioses. En aquest últim cas s'engloba la creació d'aquest projecte de documents religiosos.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema