La sèrie de fantasia Joc de trons es va coronar la matinada de diumenge reina de la 67 edició dels premis Emmy amb un total de 12 guardons, el major nombre mai registrat en una cerimònia, encara que va deixar espai perquè Jon Hamm i Viola Davis fessin història amb seus respectius guardons. La ficció, que acaba de finalitzar el rodatge de part de la seva sisena temporada a la ciutat de Girona, arribava a la gala amb 24 nominacions i vuit premis en categories tècniques -lliurats la setmana passada-, en va sumar al Teatre Microsoft de Los Angeles quatre més: els de millor drama, actor de repartiment (Peter Dinklage), millor direcció (David Nutter) i millor guió (David Benioff i DB Weiss).

Per la seva banda, Hamm (Mad Men) es va alçar per fi amb l'estatueta al millor actor de drama després de vuit nominacions consecutives. "Això ha estat un error terrible, clarament. Em sembla increïble i impossible que estigui aquí avui", va afirmar l'actor, visiblement emocionat en acomiadar d'aquesta manera el publicista Don Draper, el personatge que li va canviar la vida.

A més Viola Davis es va convertir en la primera dona negra que guanya l'Emmy com a millor actriu de drama, gràcies a la seva interpretació a How to Get Away With Murder (Cómo defender a un asesino), sèrie creada per Shonda Rhimes (Anatomía de Grey). "L'únic que separa les dones negres de les altres són les oportunitats", va declarar.

El títol de millor actriu secundària va ser per a Uzo Aduba (Orange is the New Black), la seva segona victòria seguida. "Vull dir les gràcies mil vegades" va dir entre llàgrimes i completament emocionada, Aduba.

Un altre producte de la productora HBO, Olive Kitteridge, va reclamar el protagonisme amb vuit estatuetes -dues tècniques-, entre elles les de millor sèrie limitada, millor actor (Richard Jenkins) i millor actriu (Frances McDormand) en l'apartat de millor sèrie limitada o pel·lícula per a televisió.

Així mateix, un absent Bill Murray va aconseguir el guardó al millor actor secundari, Jane Anderson va aconseguir el de millor guió i Lisa Cholodenko el de millor direcció. Regina King (American Crime) va completar els premis en les branques d'interpretació amb l'Emmy a la millor actriu secundària.

"Veep", la gran sorpresa

Una de les grans sorpreses va ser la victòria de Veep com a millor comèdia -premi lliurat pel veterà Mel Brooks-, un terreny dominat en les últimes cinc edicions per Modern Family, que aspirava a superar el rècord que comparteix al costat de Frasier en aquesta categoria, emportant-se el sisè Emmy consecutiu. Veep va sumar cinc guardons en la vetllada, entre ells els de millor actriu i millor actor secundari que van anar a parar a Julia Louis-Dreyfus i Tony Hale, respectivament. També cinc premis van obtenir American Horror Story: Freak Show i Transparent.

Finalment, Allison Janney va guanyar l'estatueta a la millor actriu ?secundària de comèdia per Mom. Es tracta del setè Emmy que ?aconsegueix. Anteriorment en va obtenir quatre per The West Wing, un per Masters of Sex i un altre per Mom.