La cafeïna és igual d'addictiva per a les abelles com ho és per als humans

16.10.2015 | 07:32

La cafeïna resulta igual d'addictiva per a les abelles que per als éssers humans, segons ha revelat un estudi publicat a la revista especialitzada Current Biology. Un grup de científics de la Universitat anglesa de Sussex va realitzar un experiment per posar a prova la teoria que les plantes han desenvolupat un mètode per mantenir enganxades a les abelles.
Per això, els científics van presentar als insectes dues fonts d'alimentació que contenien una solució ensucrada, situades a la mateixa distància del seu rusc: una amb cafeïna i una altra sense la substància excitant. La cafeïna no només va atreure les abelles, sinó que les va portar a comunicar la bona notícia a altres membres de la seva colònia mitjançant un ball. L'estudi recull com, després de provar per primera vegada el cafè, les abelles continuaven tornant a la font que el contenia, fins i tot quan el subministrament s'havia esgotat.
L'entomòleg i líder de la investigació, Roger Schurch, va afirmar que estava sorprès de com van veure "l'efecte que la cafeïna va produir als insectes, que tornaven una vegada i una altra a l'aliment amb cafè". Per la seva banda, la investigadora del Laboratori d'Apicultura, Margaret Couvillon, va manifestar que "algunes plantes, a través d'un compost secundari present en el nèctar com la cafeïna, podrien estar enganyant les abelles per assegurar la seva fidelitat".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema