La cafeïna és igual d'addictiva per a les abelles com ho és per als humans

16.10.2015 | 07:32

La cafeïna resulta igual d'addictiva per a les abelles que per als éssers humans, segons ha revelat un estudi publicat a la revista especialitzada Current Biology. Un grup de científics de la Universitat anglesa de Sussex va realitzar un experiment per posar a prova la teoria que les plantes han desenvolupat un mètode per mantenir enganxades a les abelles.
Per això, els científics van presentar als insectes dues fonts d'alimentació que contenien una solució ensucrada, situades a la mateixa distància del seu rusc: una amb cafeïna i una altra sense la substància excitant. La cafeïna no només va atreure les abelles, sinó que les va portar a comunicar la bona notícia a altres membres de la seva colònia mitjançant un ball. L'estudi recull com, després de provar per primera vegada el cafè, les abelles continuaven tornant a la font que el contenia, fins i tot quan el subministrament s'havia esgotat.
L'entomòleg i líder de la investigació, Roger Schurch, va afirmar que estava sorprès de com van veure "l'efecte que la cafeïna va produir als insectes, que tornaven una vegada i una altra a l'aliment amb cafè". Per la seva banda, la investigadora del Laboratori d'Apicultura, Margaret Couvillon, va manifestar que "algunes plantes, a través d'un compost secundari present en el nèctar com la cafeïna, podrien estar enganyant les abelles per assegurar la seva fidelitat".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema