L'autor i intèrpret d'An old Monk, Josse de Pauw, sent passió per aquesta peça teatral, que estrenarà aquest diumenge a Catalunya al festival Temporada Alta de Girona, i revela que la clau és la diversió compartida amb els tres músics que l'acompanyen a l'escenari, fins al punt que han decidit deixar-ho el dia que això canviï.

«Ens hem promès que el dia que un s'avorreixi deixarem l'espectacle», assegura De Pauw, un referent del teatre belga que representa en aquest muntatge un monjo que busca la joventut perduda a través del ball de temes de Thelonious Monk, un geni del jazz nord-americà.

Al ritme d'aquest tipus de música, i amb un centenar d'anti?gues il·lustracions que es projecten a l'escenari, l'obra incideix en el procés d'envelliment i de desgast del cos, però també sobre la resistència i el desig incansable de continuar ballant.

Al costat de Josse De Pauw, actua en l'obra el Kris Defoort Trio, compost per Kris Defoort (piano), Nicolas Thys (bajo elèctric) i Lander Gyselinck (bateria).

De Pauw explica que ell i els seus companys l'han representat «més de cent vegades de moment i mai no he sentit res d'algun de nosaltres, encara és divertit».

Josse de Pauw admet que es defineixi An old Monk com a «teatre musical» o com un «concert dramatitzat», però puntualitza que a ell li agrada «saltar-se les fronteres».

«No invito tres fantàstics músics a tocar una melodia de fons, sinó que tot el que passa té lloc en directe, així que per a mi això és teatre», assegura Pauw.

Respecte al cicle de la vida del monjo al qual interpreta, l'autor belga assenyala que «comença i acaba de manera diferent», però «just abans i després són el mateix, perquè un no hi és».

Sobre l'elecció dels temes musicals, Josse de Pauw detalla que el responsable de la composició, el pianista Kris Defoort, i ell mateix estimen el jazz i, especialment, l'obra de Thelonious Monk.