carta setmanal

jesús ha vingut, ve i vindrà!

30.11.2015 | 07:13
jesús ha vingut, ve i vindrà!

Advent significa que algú ve, que està venint. Ja sabem que aquest algú és Jesús.
Tanmateix cal, en aquest temps litúrgic, aprendre a conjugar els tres temps del verb tenir: el passat, el present i el futur. En efecte, Jesús ha vingut a la nostra història humana, però continua venint avui, i vindrà o tornarà com a Senyor gloriós per portar-la a la plenitud.
Per això, durant aquest temps ens cal viure aquestes tres dimensions de l'advent o de la vinguda de Jesucrist. Com? La consigna és estar atents, vetllar!
Jesús ha vingut a la nostra història humana. Cada any, l'advent ens ajuda a preparar la celebració de la primera vinguda de Jesús, la celebració de Nadal.
Aquesta preparació ens ha d'ajudar a viure el veritable sentit del Nadal, que és principalment contemplació, admiració, agraïment, perquè amb el naixement de Jesús s'ha manifestat l'amor de Déu a la nostra humanitat. En la història de la humanitat s'ha viscut un fet impensable, únic: Déu en Jesús s'ha fet carn de la nostra carn i sang i ha conviscut enmig nostre. Aquest és el gran motiu de la "festa". Perquè ho visquem, i no ens quedem només amb una festa de bons sentiments, que després ens pot fer sentir més buits, ens cal preparar-nos durant aquestes setmanes.
Jesús ve avui a la nostra vida i la nostra història. El Senyor ara ve com a Senyor Ressuscitat i amb signes humans per acollir-lo. Se'ns dóna per mitjà de l'Església, molt especialment pels sagraments, per la predicació, per la caritat. Certament que continua parlant, estimant, servint, guarint, perdonant, acompanyant...
Aquest advent ens ofereix noves oportunitats per a la nostra vida cristiana. Podem viure quelcom nou, podem fer més ferma la nostra confiança en Jesús, podem estar més disponibles per acollir-lo en els sagraments i en les persones, escoltar-ho i parlar-hi en la pregària, refer l'experiència que és en nosaltres cada dia.
Jesús, amb paraules que acull l'evangeli d'aquest diumenge, "a la terra les nacions viuran amb l'ai al cor, la gent perdrà l'alè de por [...] (Extret del Full Parroquial d'aquesta setmana)

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema