La Generalitat entrega documentació confiscada durant la Guerra Civil

05.12.2015 | 07:22

El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya ha lliurat documentació confiscada durant la Guerra Civil a una cinquantena de titulars. L'Arxiu Nacional de Catalunya ha tornat la seva documentació a 39 particulars, 3 empreses i una entitat, als quals se'ls reconeix la titularitat jurídica sobre els fons, segons va informar el Departament de Cultura en un comunicat.
En la majoria de casos els encarregats de recuperar la documentació són els fills de les persones afectades però també els seus nebots, néts o besnéts. Amb el lliurament s'avança en el procés de restitució de la documentació que va ser acumulada al Centre Documental de la Memòria Històrica de Salamanca a partir de 1939.
Des de l'Arxiu Nacional de Catalunya expliquen que ja han estat identificats els titulars del 98,5 % de tots els documents tornats pel Ministeri de Cultura a Catalunya, com a resultat de la difusió pública dels noms de les persones afectades i de la intensa investigació realitzada al llarg de la 2015 sobre els "papers de Salamanca".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema